Antena 3 CNN Externe Propunere-șoc a președintelui Comisiei Europene: Wi-fi și roaming gratuite în UE până în 2020

Propunere-șoc a președintelui Comisiei Europene: Wi-fi și roaming gratuite în UE până în 2020

Propunere-șoc a președintelui Comisiei Europene: Wi-fi și roaming gratuite în UE până în 2020
14 Sep 2016   •   16:45

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a dezvăluit miercuri un plan potrivit căruia în anul 2020 în fiecare oraş din Uniunea Europeană serviciile de Internet wireless şi de roaming ar urma să fie gratuite, transmite Reuters.

În discursul său anual cu privire la starea Uniunii Europene susţinut miercuri în faţa Parlamentului European, Jean-Claude Juncker a încercat să contracareze euroscepticismul prin exemple concrete cu privire la modul în care instituţiile din Bruxelles pot îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. "Atunci când călătoreşti în Europa cu telefonul mobil vei putea să te simţi acasă oriunde în Europa graţie noilor prevederi privind roamingul", a declarat Juncker.

Săptămâna trecută, Juncker a cerut retragerea unor propuneri anterioare ale Comisiei Europene care limitau la 90 numărul de zile în care consumatorii puteau utiliza gratuit telefoanele lor mobile când se aflau în străinătate. În urma criticilor potrivit cărora aceste propuneri ar favoriza companiile de telefonie mobilă, preşedintele Comisiei Europene a cerut retragerea şi revizuirea propunerilor.

Jean-Claude Juncker a mai spus miercuri că UE va pune la punct cadrul legal pentru a promova extinderea Internetului în bandă largă şi îşi va intensifica eforturile pentru a proteja datele personale online ale cetăţenilor din cele 28 de state membre. "Propunem astăzi să echipăm fiecare sat şi oraş din Europa cu acces gratuit la internet wireless", a spus Juncker, fără a oferi mai multe detalii cu privire la modul în care UE ar urma să atingă acest obiectiv în următorul deceniu.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a susţinut o serie de propuneri care ar da organizaţiilor media o putere mai mare de negociere în relaţiile cu Google atunci când media va cere plăţi de la cel mai popular motor de căutare pe Internet pentru că a publicat extrase din ştirile lor. "Crearea de conţinut nu este un hobby, este o profesie...Vreau ca jurnaliştii, editorii şi autorii să fie plătiţi corect pentru munca lor", a spus Juncker.

Uniunea Europeană vrea să reformeze domeniile telecomunicaţiilor şi drepturilor de proprietate intelectuală, pentru ca acestea să poată recupera decalajul cu Asia şi SUA.

Propunerile Comisiei Europene vor trebui aprobate de Parlamentul European şi guvernele naţionale, ceea ce înseamnă că este posibil să sufere modificăr

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker roaming
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close