Antena 3 CNN Externe Protestatar tibetan care şi-a dat foc, bătut de poliţiştii chinezi cu bastoanele

Protestatar tibetan care şi-a dat foc, bătut de poliţiştii chinezi cu bastoanele

Protestatar tibetan care şi-a dat foc, bătut de poliţiştii chinezi cu bastoanele
Sursa foto: Foto: west-wight-sangha.blogspot.com
de N.B.    |    19 Ian 2012   •   11:47

Poliţia chineză a bătut cu bastoane acoperite de cuie un protestatar tibetan care şi-a dat foc, după care agenţii au deschis focul asupra mulţimii, informează organizaţăa International Campanign for Tibet, contrzisă, însă de autorităţi, scrie Mediafax.

Losang Jamyang, un fost călugăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, şi-a dat foc sâmbătă la Aba, o zonă tibetană din provincia Sichuan.

Acesta este al 16-lea caz în care un tibetan îşi pune capăt zilelor sau încearcă să o facă în utlimele 12 luni, pentru a protesta faţă de reprimarea libertăţii de cult în regiunile tibetane din China.

Evenimentul este relatat de International Campaign for Tibet printr-un comunicat, în care se povesteşte că poliţiştii au fost opriţi de tibetanii de la faţa locului, care au cerut să le fie predat cadavrul.

Conform ICT, poliţiştii ar fi deschis focul asupra mulţimii şi ar fi făcut mai multe reţineri din rândul celor prezenţi. Oficialii regiunii neagă faptul că s-ar fi petrecut aceste fapte, dar nu oferă o variantă proprie pentru evenimente.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close