Antena 3 CNN Externe Proteste cu invective la adresa unui lider australian, faţă de o lege anti-injurii

Proteste cu invective la adresa unui lider australian, faţă de o lege anti-injurii

Proteste cu invective la adresa unui lider australian, faţă de o lege anti-injurii
18 Iul 2011   •   13:59

Protestatarii australieni care au scandat împotriva unei noi legi anti-injurii au scăpat fără amenzi, în ciuda faptului că s-au manifestat în faţa Parlamentului şi l-au înjurat pe liderul statului Victoria.

Grupul a folosit portavoci şi au strigat "Fuck off Baillieu" pentru a protesta faţă de măsurile care permit poliţiştilor să emită pe loc amenzi de până la 150 de lire sterline pentru limbaj indecent, ofensator sau ameninţător.

Noile puteri ale poliţiei au fost încercate timp de trei ani, însă au devenit permanente abia sub conducerea lui Ted Baillieu, premierul Victoriei (liderul guvernului din statul Victoria), care a fost ales la finalul anului trecut.

Protestul a avut puţini participanţi pentru că a fost organizat târziu, iar cei prezenţi au purtat tricouri şi banderole pe care erau scrise înjurături. Cei care critică legea spun că este un atac la libertatea de exprimare şi o practică nedreaptă de a strânge fonduri, poliţia având totodată puterea să decidă după bunul plac ceea ce este ofensator, conform unui protestatar.

Procurorul general al statului, Robert Clark, a declarat că legea trimite un mesaj clar oamenilor care sunt "beţi sau violenţi" şi că permite poliţiei să intervină în cazurile de comportament anti-social fără a fi nevoie să se ajungă în sala de judecată.


×
Subiecte în articol: protest injuraturi Australia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close