x close

PROTESTE MASIVE la Kiev. AFP estimează 100.000 de manifestanţi. Peste 100 de poliţişti au fost răniţi

de G.S.    |    01 Dec 2013   •   18:00
UPDATE. Aproximativ 100 de poliţişti ucraineni au fost răniţi, duminică, în confruntările din cadrul manifestaţiei opoziţiei de la Kiev, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de AFP. 
"Aproximativ 100 de poliţişti, cu răni diverse", a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Kiev, Olga Bilik, afirmând că unii poliţişti au traumatisme craniene.

-------------

UPDATE
. Opoziţia ucraineană a făcut apel la o grevă generală, duminică, în faţa a cel puţin 100.000 de manifestanţi reuniţi în centrul Kievului, potrivit AFP. 
"Rămânem aici, vom instala corturi. Începând de astăzi începe greva generală", a declarat unul dintre liderii opoziţiei, Oleg Tiagnibok, în faţa mulţimii.
Cel puţin 100.000 de persoane, potrivit estimărilor AFP, s-au reunit în cursul după-amiezii în piaţa din centrul oraşului, cerând demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, alegeri anticipate şi reluara procesului de apropiere de UE, întrerupt săptămâna trecută.
"Revoluţie!", "Ruşine!", "Kiev, trezeşte-te!", "Ucraina este Europa", strigau manifestanţii, arborând drapele ucrainene şi europene după ce s-au reunit în apropiere de monumentul poetului ucrainean Taras Şevcenko, un erou naţional, de unde a început marşul lor. 

-------------

Zeci de mii de manifestanţi proeuropeni mărşăluiau, duminică, în centrul Kievului şi se îndreptau spre Piaţa Independenţei, în pofida interdicţiei autorităţilor, relatează AFP, conform Mediafax.
După ce s-au reunit în apropierea unui parc din centrul oraşului, manifestanţii s-au îndreptat în coloană către centru, arborând drapele ucrainene şi europene şi scandând sloganuri ostile preşedintelui Viktor Ianukovici. 
Ei au îndepărtat barajele metalice de securitate, instalate de forţele de ordine în Piaţa Independenţei, locul în care a avut loc "revoluţia portocalie" în 2004 şi unde manifestanţii au fost înlăturaţi violent de scutieri sâmbătă dimineaţă. 
Poliţiştii prezenţi au părăsit zona. 
"Ucraina este Europa", scandau manifestanţii.
Ministrul de Interne, Vitalii Zaharcenko, a avertizat anterior asupra oricărei degenerări a manifestaţiei. 
Opoziţia ucraineană le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze în număr mare duminică pentru a cere demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, după ce acesta a refuzat să semneze un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană. 
Acestă schimbare de orientare a preşedintelui a declanşat manifestaţiile cele mai importante de la "revoluţia portocalie" din 2004.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati