Antena 3 CNN Externe Noi proteste la Moscova și în alte orașe din Rusia, împotriva războiului din Ucraina. Mii de manifestanți au fost arestați

Noi proteste la Moscova și în alte orașe din Rusia, împotriva războiului din Ucraina. Mii de manifestanți au fost arestați

Noi proteste faţă de războiul din Ucraina au izbucnit în mai multe locuri din capitala Rusiei dar și în restul țării.

Noi proteste la Moscova și în alte orașe din Rusia, împotriva războiului din Ucraina. Mii de manifestanți au fost arestați
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    06 Mar 2022   •   15:43

Autoritățile de la Moscova au respins cererile pentru demonstraţii depuse de cei care se opun invaziei armatei ruse în Ucraina. În Piața Manezhnaya din Moscova, oamenii au fost arestați în masă, potrivit NEXTA.

Mulțimea scandează „Nu războiului”, în timp ce polițiștii citesc la portavoce textul legii care instituie pedepse grele cu închisoarea pentru oricine „discreditează acțiunile militare ale Rusiei”.

Manifestaţii de amploare au loc şi în alte oraşe din Rusia. Ministrul de Interne a avertizat că organizatorii unor astfel de demonstraţii vor fi aspru pedepsiţi.

Legea promulgată la sfârșitul acestei săptămâni de președintele Vladimir Putin prevede de asemenea pedepse pentru „apeluri la impunerea de sancţiuni Rusiei”.

Pedepsele, care pot merge până la 15 ani de detenţie, le vor fi aplicate celor care difuzează „informaţii mincinoase” ce antrenează „consecinţe serioase” pentru forţele armate ruse.

Peste o mie de persoane din 35 de oraşe au fost arestate în ultimele ore.

Opozantul rus Alexei Navalnîi i-a îndemnat pe ruşi să iasă pe străzi să protesteze faţă de invazia rusească în Ucraina.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close