Antena 3 CNN Externe Provocarea: Foamete zero. "Într-o lume a abundenţei, nici o singură persoană nu trebuie să fie înfometată”

Provocarea: Foamete zero. "Într-o lume a abundenţei, nici o singură persoană nu trebuie să fie înfometată”

Provocarea: Foamete zero. "Într-o lume a abundenţei, nici o singură persoană nu trebuie să fie înfometată”
Sursa foto: Foto: Mediafax/Agerpres
22 Iun 2012   •   09:26

ONU a lansat joi la Rio de Janeiro o iniţiativă ambiţioasă intitulată "Provocarea: Foamete zero" prin intermediul căreia vrea să asigure dreptul la hrană pentru toţi locuitorii lumii. Un miliard de persoane suferă încă de foame în întreaga lume, relatează AFP.

În timpul summitului Rio+20 privind dezvoltarea durabilă, secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a solicitat "tuturor ţărilor să îndrăznească să lucreze la un viitor în care fiecare beneficiază de dreptul la hrană".

El a invitat guvernele, sectorul privat, agricultorii, oamenii de ştiinţă, societatea civilă şi consumatorii să îşi unească forţele pentru a elimina foametea.



"Într-o lume a abundenţei, nimeni, nici o singură persoană nu trebuie să fie înfometată. Vă invit pe toţi să veniţi alături de mine pentru un viitor lipsit de foamete", a declarat Ban Ki-moon într-un comunicat.

Printre obiectivele iniţiativei se numără accesul la hrană suficientă pe parcursul întregului an pentru fiecare copil şi femeie gravidă subnutriţi şi încetarea risipirii alimentelor.

Secretarul general al ONU a subliniat că această iniţiativă se inspiră din experienţa braziliană "Foamete zero" care le-a permis milioanelor de persoane să mănânce cât aveau nevoie.

"Este o rază de speranţă la acest summit", a apreciat Barbara Stocking, directoarea organizaţiei Oxfam, în timp ce ActionAid International declara că iniţiativa ONU "aduce speranţă" şi anunţă "obiective ambiţioase".



 

×
Subiecte în articol: foamete Ban Ki-moon
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close