Antena 3 CNN Externe Publicaţie italiană: Tot mai mulţi români pleacă din Italia, din cauza lipsei de siguranţă

Publicaţie italiană: Tot mai mulţi români pleacă din Italia, din cauza lipsei de siguranţă

Publicaţie italiană: Tot mai mulţi români pleacă din Italia, din cauza lipsei de siguranţă
Sursa foto: autocar
25 Feb 2009   •   18:10

Din ce în ce mai mulţi români părăsesc Italia, pentru că nu se mai simt în siguraţă în Peninsulă, anunţă Il Messaggero. Autocarele care pleacă spre România sunt înţesate cu români cărora le este frică să locuiască într-o ţară care face tot posibilul să-i izgonească.
"Autocarele vin goale în Italia şi se întorc în România pline. Şoferii de autocare sunt siguri că numărul românilor care pleacă din Italia pentru a reveni în România este în creştere", informează Il Messaggero, în ediţia electronică.
Pe de altă parte, unul dintre oficialii poliţiei de frontieră din judeţul Arad confirmă acest lucru. "În fiecare zi, zeci de autocare se întorc din Italia pline de călători?, a declarat acesta, potrivit Mediafax.
Românii care ajuns în ţară susţin că situaţia din Italia s-a înrăutăţit în ultima perioadă. Atacurile italienilor asupra românilor din Italia par să nu se mai oprească. Românilor le este frică să mai iasă pe străzi şi să mai vorbească româneşte, a mai spus oficialul român citat de Il Messaggero.
Numărul românilor care au devenit ţinte ale atacurilor xenofobe în Italia a crescut semnificativ în ultima perioadă, lucru remarcat şi de publicaţiile din Peninsulă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cetateni romani
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close