Antena 3 CNN Externe Curtea Supremă din Madrid a retras mandatul internațional de arestare în cazul lui Carles Puigdemont

Curtea Supremă din Madrid a retras mandatul internațional de arestare în cazul lui Carles Puigdemont

Curtea Supremă din Madrid a retras mandatul internațional de arestare în cazul lui Carles Puigdemont
Sursa foto: foto: Facebook
05 Dec 2017   •   14:56

Curtea Supremă a Spaniei a retras mandatul internațional de arestare al premierului catalan demis, Carles Puigdemont, pe motiv că și-a dovedit intenția de a se reîntoarce în Spania. De asemenea, același lucru s-a întâmplat și în cazul a patru membri din cabinetul său. 

Pe numele premierului demis și al celorlalți patru politicieni au fost lansate acuzații de rebeliune, de acte de revoltă sau folosirea ilegală a unor fonduri în scopul finanțării unui referendum pentru obținerea independenței, potrivit The Independent. 

La scurt timp după ce declarația de independențăa fost suspendată de către Guvernul din Madrid, cei cinci au plecat în Belgia. Autoritățile au cerut mandat european de arestare pentru ca aceștia să fie extrădați și trimiș înapoi în Spania. 

Avocatul premierului catalan a declatat că acesta și cei patru politicieni vor rămâne în Belgia până la următoarele alegeri anticipate, acestea fiind programate pentru 21 decembrie. 

×
Subiecte în articol: Carles Puigdemont Spania Belgia premier
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close