Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Putin, administrată de guvernul de la Tokyo. Efectele se vor vedea la toamnă

Lovitură pentru Putin, administrată de guvernul de la Tokyo. Efectele se vor vedea la toamnă

Autoritățile din Japonia au anunțat că nu-i vor permite lui Vladimir Putin să intre în țară, în cazul în care va dori să participe la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe, asasinat pe 8 iulie.

Lovitură pentru Putin, administrată de guvernul de la Tokyo. Efectele se vor vedea la toamnă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2022   •   12:48

Liderul de la Kremlin este supus unei interdicții de facto de intrare în Japonia, ca răspuns la invazia rusă în Ucraina, relatează presa din Asia.

Președintele rus a transmis un mesaj de condoleanțe, după ce fostul premier Abe a fost ucis pe 8 iulie, la Nara, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, de către un bărbat pe nume Tetsuya Yamagami.

Putin l-a numit pe Abe "un om de stat remarcabil", care "a realizat multe lucruri în dezvoltarea unor bune relații între țările noastre" (Rusia și Japonia, n.r.).

Funeraliile de stat pentru Shinzo Abe sunt planificate pentru 27 septembrie la arena Nippon Budokan din Tokyo.

Suspectul în cazul asasinării lui Shinzo Abe, supus evaluării psihiatrice

Bărbatul reținut pentru asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe va fi supus unei evaluări psihiatrice până la sfârșitul acestui an, a anunțat sâmbătă presa japoneză, citată de Reuters.

Tetsuya Yamagami, un șomer în vârstă de 41 de ani, fost militar, a fost desemnat de poliție drept suspectul care deschis focul cu un pistol artizanal asupra politicianului, în data de 8 iulie, în timpul unui eveniment electoral.

Yamagami - la domiciliul căruia poliția a găsit alte arme artizanale - avea să spună anchetatorilor la interogatoriu că l-a ucis pe Abe deoarce acesta ar fi avut legături cu o organizație pe care bărbatul o detesta.

Un tribunal din Nara, în vestul Japoniei, unde locuia suspectul și unde a avut loc asasinatul, a aprobat cererea procurorilor ca Yamagami să fie reținut pentru examinare psihiatrică.

Evaluarea va dura până la 29 noiembrie și va stabili dacă suspectul va fi sau nu pus sub acuzare.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close