Antena 3 CNN Externe Putin, mişcare de ultimă oră! Rusia trage cu rachete hipersonice la 150 km de România | Oficialii SUA confirmă

Putin, mişcare de ultimă oră! Rusia trage cu rachete hipersonice la 150 km de România | Oficialii SUA confirmă

Oficialii SUA au confirmat faptul că Rusia a folosit, în premieră, rachete hipersonice la 150 km de România. Acest tip de rachetă cu manevrabilitate ridicată sfidează toate sistemele de apărare antiaeriană, spun oficialii Moscovei.

Putin, mişcare de ultimă oră! Rusia trage cu rachete hipersonice la 150 km de România | Oficialii SUA confirmă
Sursa foto: Captură video
de Claudia Popovici    |    19 Mar 2022   •   19:24

Americanii au putut să urmărească lansarea, au spus sursele citate de jurnaliștii CNN. Lansarea a avut rolul de a testa armele și de a trimite un mesaj, au adăugat sursele.

Armele hipersonice au viteza foarte mare, sunt foarte greu de detectat și pot ocoli sistemele defensive.

Ministerul rus al Apărării a anunţat, sâmbătă, că armata rusă a utilizat rachete hipersonice pentru distrugerea unui depozit subteran de armament din vestul Ucrainei, aceasta fiind o premieră într-un conflict militar.

„Vineri, 18 martie, au fost utilizate rachete hipersonice Kinjal pentru distrugerea unui depozit de muniţie subteran major al armatei ucrainene în localitatea Deliatin, situată în regiunea Ivano-Frankivsk", a declarat sâmbătă Igor Konacenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţia RIA Novosti şi de cotidianul Le Figaro.

Este prima dată când armata rusă utilizează rachete hipersonice într-un conflict militar. Rusia deţine rachete hipersonice de tip Kinjal şi Zircon.

Rachetele Kinjal au rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri, pot fi lansate din avioane de vânătoare de tip MiG-31 şi ating viteze de peste 12.000 de kilometri pe oră. Rachetele Zircon au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri şi ating viteza de 11.000 de kilometri pe oră.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close