Antena 3 CNN Externe Un radar care amendează maşinile zgomotoase, testat la Paris. Cum va funcţiona

Un radar care amendează maşinile zgomotoase, testat la Paris. Cum va funcţiona

În mai multe zone din capitala Franţei se testează un sistem care va amenda şoferii care conduc maşini zgomotoase. Radarul este setat să identifice autoturismele care poluează fonic peste limita de decibeli admisă.

Un radar care amendează maşinile zgomotoase, testat la Paris. Cum va funcţiona
Sursa foto: pixabay
de Cerasela Stafie    |    01 Oct 2021   •   14:05

Sunt folosite patru microfoane pentru a depista originea sunetelor. Acestea sunt legate de o cameră video, care arată cine produce poluarea fonică.

Radar care amendează şoferii care conduc maşini zgomotoase, testat la Paris

Cel mai recent, sistemul a fost implementat în suburbia Villeneuve-le-Roi. În total, 40 asemenea aparate sunt folosite în Paris. Acestea au fost instalate în zonele recreative din oraş şi în jurul a 17 clădiri importante.

Noile aparate fac parte dintr-un proiect experimental, ce se întinde pe o durată de doi ani. Menirea acestuia nu este neapărat amendarea şoferilor, ci testarea viabilităţii noilor tehnologii şi determinarea nivelurilor de zgomot care trebuie penalizate, potrivit Engadget.

Totuşi, oamenii care conduc asemenea autoturisme sunt sfătuiţi să nu se relaxeze prea tare. Guvernanţii francezi lucrează la un proiect de lege care le permite autorităţilor locale să emită amenzi pe baza informaţiilor transmise de radarul acesta.

Şoferii bucureşteni au fost amendaţi pentru poluare fonică

Şi în România autorităţile au trecut la amendarea şoferilor ale căror maşini perturbă sonor. La sfârşitul lunii mai, Poliţia Capitalei a realizat o acţiune prin care s-a verificat starea tehnică a maşinilor.

Poliţiştii bucureşteni au aplicat amenzi cu o valoare totală de 19.000 lei. Oamenii legii au depistat în trafic autoturisme şi motociclete care aveau modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, tobe care produceau zgomot excesiv, aveau montate lumini de alte culori sau anvelope cu dimensiuni diferite faţă de cele prevăzute în talon.

×
Subiecte în articol: franta, paris şoferi zgomot radar
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close