Antena 3 CNN Externe Răpitorul copiilor din Manila, mulţumit de sine

Răpitorul copiilor din Manila, mulţumit de sine

Răpitorul copiilor din Manila, mulţumit de sine
29 Mar 2007   •   14:33

Autorul luării de ostatici de ieri de la Manila nu regretă gestul, chiar dacă riscă să-şi petreacă în închisoare tot restul vieţii. Directorul centrului de recreere susţine că a obţinut ce a vrut - toţi cei 145 de copii din localitate au acum acces la şcoală şi la colegiu. Părinţii micuţilor ţinuţi ostatici mai bine de nouă ore îl văd şi ei pe directorul - răpitor mai curând ca pe un erou decât ca pe un terorist. Directorul centrului şi încă un bărbat, ambii înarmaţi cu grenade, cu o mitralieră Uzi şi un revolver, au ţinut ostatici 31 de copii şi trei profesori de la un centru de recreere, într-un autobuz parcat în faţa Primăriei din capitala Manila.

Ostaticii au fost eliberaţi nevătămaţi şi au ajuns acasă după o vizită medicală. Autorul luării de ostatici este o figură populară în districtul Tondo. Părinţii, la început furioşi, au simpatizat în cele din urmă cu directorul. În cursul luării de ostatici, directorul a dat publicităţii un comunicat în care cerea accesul la educaţie şi pentru cei săraci. Mesajul a fost difuzat în direct pe posturile de radio şi televiziune, şi a făcut rapid înconjurul lumii. ?Cauza? a provocat un val de simpatie la adresa lui în mediile şcolare şi universitare.

Poliţia spune însă că oficialul şi complicii săi sunt acuzaţi acum de răpire, detenţie ilegală şi posesie ilegală de arme. În total, oficialii au strâns pe numele lui directorului 32 de capete de acuzare. Pentru fiecare dintre ele, filipinezul riscă 12 ani de închisoare. Presa a aflat că acesta a mai fost implicat într-un incident similar în 1989, când a reţinut doi preoţi. Pe numele său nu s-a formulat însă nicio acuzaţie atunci. A dorit să candideze şi pentru Congres, în 2001, dar candidatura i-a fost refuzate din motive ce nu au fost făcute publice.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close