Antena 3 CNN Externe Joe Biden reacționează la vestea morții lui Alexei Navalnîi: moartea acestuia ar trebui să stimuleze Congresul pentru a ajuta Ucraina

Joe Biden reacționează la vestea morții lui Alexei Navalnîi: moartea acestuia ar trebui să stimuleze Congresul pentru a ajuta Ucraina

Președintele american Joe Biden a folosit vestea morții liderului opoziției ruse încarcerat Alexei Navalnîi pentru a face presiuni asupra Congresului în vederea aprobării sprijinului pentru Ucraina.

Joe Biden reacționează la vestea morții lui Alexei Navalnîi: moartea acestuia ar trebui să stimuleze Congresul pentru a ajuta Ucraina
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2024   •   21:28

Biden a declarat că îl consideră pe președintele rus Vladimir Putin responsabil pentru moartea lui Navalnîi.

"Rapoartele privind moartea sa, dacă sunt adevărate, și nu am niciun motiv să cred că nu sunt - autoritățile ruse își vor spune propria poveste. Dar nu faceți nicio greșeală: Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a declarat președintele american.

Biden a subliniat faptul că Putin nu vizează doar cetățenii altor țări, așa cum face acum în Ucraina: el comite crime teribile și împotriva propriului său popor.

Biden l-a numit pe Navalnîi o persoană "curajoasă și cu principii", care și-a dedicat viața construirii unei noi Rusii cu un stat de drept.

Președintele american a mai precizat că vestea morții lui Navalnîi ar trebui să servească drept stimulent pentru finanțarea ajutorului acordat Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, potrivit Ukrainska Pravda.

El a declarat că SUA trebuie să aloce fonduri "pentru ca Ucraina să poată continua să se apere" și că eșecul de a sprijini Ucraina într-un moment atât de critic "nu va fi uitat niciodată".

"Ceasul ticăie, iar acest lucru (aprobarea ajutorului pentru Ucraina) trebuie să se întâmple", a insistat Biden.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close