Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina | Putin amenință NATO cu un război nuclear | Ucraina a lovit o altă navă rusă din Marea Neagră

Război în Ucraina | Putin amenință NATO cu un război nuclear | Ucraina a lovit o altă navă rusă din Marea Neagră

Război în Ucraina, ziua 78. Ucraina a oferit Rusiei eliberarea unor prizonieri de război ruși în schimbul evacuării soldaților ucraineni răniți din oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, conform CNN.

Război în Ucraina | Putin amenință NATO cu un război nuclear | Ucraina a lovit o altă navă rusă din Marea Neagră
Sursa foto: colaj Hepta | DPA Images / Vondrou? Roman si Hepta | Zuma Press / Carol Guzy
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2022   •   21:10

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Ucraina a lovit o altă navă rusă din Marea Neagră
  • Putin amenință NATO cu un război nuclear din cauza furnizării Ucrainei cu arme
  • A murit încă un oligarh rus în condiții suspecte. A fost otrăvit cu venin de broască
  • Ucraina, acuzată de ruși că a bombardat regiunea Belgorod.
  • Siemens va părăsi Rusia ca urmare a războiului din Ucraina
  • Ucraina are tot dreptul să fie în Uniunea Europeană, spune preşedintele Volodimir Zelensky

Update 12 mai, ora 21:10 O navă militară rusă arde în Marea Neagră, anunță Ucraina

O navă de sprijin rusă, "Vsevolod Bobrov", era remorcată la Sevastopol din zona Insulei Șerpilor după ce a luat foc, potrivit lui Serhii Bratchuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale Odesa

Update 12 mai, ora 20:00 O navă rusă cu 30 de milioane de kg de cereale furate din Ucraina, văzută în portul sirian Latakia

O navă rusă care transporta cereale furate din Ucraina a fost văzută în portul sirian Latakia, după ce a fost refuzată în cel puţin un port mediteranean.

Naca Matros Pozynich, a ridicat ancora în largul coastei Crimeei pe 27 aprilie şi şi-a oprit transponderul. Fotografii şi imagini din satelit arată vrachierul în portul Se

Update 12 mai 2022, ora 17:40 Rusia face bază de rachete în Insula Şerpilor

Sunt informaţii că Vladimir Putin vrea să facă în Insula Șerpilor, situată la 45 de km de granița cu România, un depozit de rachete.

Două nave de război rusești au fost observate din satelit lângă Insula Șerpilor.

De asemenea, reamintim că Ministerul Apărării din Marea Britanie a emis această avertizare că dacă Rusia va reuși să construiască acolo acest depozit de armament, acest scut antiaerian, atunci nu doar Ucraina va fi în pericol pentru toate aceste lovituri de pe mare, ci și celelalte state.

Update 12 mai 2022, ora 16:40 Putin amenință că furnizarea de arme către Ucraina ar putea escalada într-un război nuclear

”Pomparea Ucrainei de către țările NATO cu arme crește probabilitatea unei tranziții la un război nuclear cu drepturi depline”, a declarat Dmitri Medvedev, actualul vicepreședinte Consiliului de Securitate, pe canalul său de Telegram.

Un astfel de conflict riscă întotdeauna să se transforme într-un război nuclear cu drepturi depline”.

El a adăugat că acesta ar fi un ”scenariu catastrofal pentru toată lumea”

Update 12 mai 2022, ora 16:00 Soldații ruși, filmați în timp ce împușcă doi civili ucraineni, din spate

CNN a obținut o înregistrare video a camerelor de supraveghere în care bărbații au fost executați cu sânge rece.

În filmare se vede cum cinci soldați ruși încearcă să pătrundă în reprezentanța auto, trăgând în încuietori și spărgând geamuri. În timp ce proprietarul se apropie cu mâinile ridicate, aceștia îl opresc și par să-l percheziționeze.

Apoi sosește paznicul și este și el percheziționat. Cei doi civili par că sunt lăsați apoi să plece, dar doi dintre soldați merg în spatele lor și deschid focul. 

Update 12 mai 2022, ora 15:15 O școală ucraineană, bombardată de ruși. Reacția Olenei Zelenska: Este un ”război împotriva copiilor noștri”

Cel puțin trei persoane au murit și 12 au fost rănite după ce o școală și un internat au fost bombardate noaptea trecută de forțele ruse, în orașul Novhorod-Siversky, din nordul Ucrainei. Anunțul a fost făcut chiar de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care a acuzat Rusia că poartă ”un război împotriva copiilor noștri”.

Update 12 mai 2022, 12:15 - A murit încă un oligarh rus în condiții suspecte. A fost otrăvit cu venin de broască

În urma unei întâlniri cu un șaman local din Mytishchi, un oraș din nord-estul Capitalei Rusiei, Moscova, Alexander Subbotin, membru al consiliului de administrație al Lukoil, ar fi murit într-un subsol, după o ședință împotriva mahmurelii cu ”vindecătorul”. 

Subbotin l-a vizitat pe șaman, pe nume Magua și pe soția acestuia, susține canalul Telegram Mash, pentru a-i trata mahmureala folosind venin de broască râioasă. 

Update 12 mai 2022, 12:10 - Moscova, avertisment pentru Occident: ”Exercițiile țărilor Alianței în apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia”

Rusia avertizează Occidentul cu privire la riscul unui conflict cu NATO. Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a avertizat că sprijinul militar tot mai mare acordat Ucrainei de către Statele Unite și aliații săi, dar și exercițiile militare ale țărilor Alianței, riscă să declanșeze un conflict.

Fostul președinte Dmitri Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că un astfel de conflict cu NATO presupune întotdeauna riscul de a se transforma într-un război nuclear la capacitate maximă.

Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis mii de oameni, a devastat părți din țară și a stârnit temeri privind cea mai gravă confruntare dintre Rusia și Statele Unite de la criza rachetelor cubaneze din 1962.

Update 12 mai 2022, 11:45 - Ucraina, acuzată de ruși că a bombardat regiunea Belgorod. Primul deces pe teritoriul Rusiei de la începutul războiului

Așezarea Solokhi din regiunea Belgorod a fost bombardată, transmite presa din Rusia. A fost anunțat și primul deces pe teritoriul țării de la începutul războiului. Ucraina este acuzată de atac.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul Vyacheslav Gladkov, pe canalul său de Telegram. Potrivit informațiilor preliminare, o clădire de locuințe a fost parțial distrusă.

"Șapte persoane au fost rănite”, a scris oficialul rus. Inițial, fuseseră anunțați doar șase răniți. ”Încă o persoană a fost adusă la spital noaptea târziu”, a precizat Gladkov.

Update 12 mai 2022, 11:05 - Explozie la o unitate militară din regiunea rusă Habarovsk. Au fost anunțate victime

Explozia a avut loc la un depozit de praf de pușcă dintr-o unitate militară din regiunea Habarovsk a Rusiei.

"Acolo este o bază militară, ceva a explodat. Un militar a murit, alții au fost răniți. Au fost duși la spital", a spus, pentru agenția de presă rusă de stat TASS, o sursă din serviciile de urgență din regiune.

"Potrivit datelor preliminare, manipularea neglijentă a obiectelor explozive ar putea fi cauzat explozia prafului de pușcă. Versiunea exactă a ceea ce s-a întâmplat va fi stabilită pe parcursul anchetei", au transmis autoritățile.

Update 12 mai 2022, 10:50 - Siemens va părăsi Rusia ca urmare a războiului din Ucraina

Conglomeratul german Siemens anunță că va ieși de pe piața din Rusia ca urmare a războiului din Ucraina, potrivit CNN.

"Ne alăturăm comunității internaționale care condamnă războiul din Ucraina și ne concentrăm pe sprijinirea oamenilor noștri și pe furnizarea de ajutor umanitar", a declarat joi compania, prin intermediul unui comunicat.

Corporația multinațională a precizat că a demarat "procedurile de lichidare a operațiunilor sale industriale și a tuturor activităților comerciale".

Update 12 mai 2022, 08:45 - Ucraina are tot dreptul să fie în Uniunea Europeană, spune preşedintele Volodimir Zelensky, în cel mai recent mesaj al său. 

Zelenski e dezamăgit că nu există un termen clar în privinţa aderării Ucrainei la UE şi comentează situaţia cu ironie: "E ca şi cum ai fi invitat la masă, fără să ai şi un scaun pe care să te aşezi", spune Zelensky.

Update 12 mai 2022, 08:30 - Un soldat rus în vârstă de 21 de ani este judecat pentru uciderea unui civil ucrainean în primele zile ale invaziei ruse. 

Soldatul lui Putin este acuzat că a ucis cu sânge rece un ucrainean care mergea pe bicicletă. El este acum arestat şi riscă să primească închisoare pe viaţă. 

Război în Ucraina 11 mai 2022 | România va oferi Ucrainei echipamente de protecţie în caz de atac nuclear 

Război în Ucraina, 10 mai 2022 | Vladimir Putin a hotărât să ducă războiul dincolo de Donbas, în Transnistria

Război în Ucraina, 9 mai 2022 | Soldații ucraineni încă rezistă la Azovstal | Pentagonul a transmis că există ”indicii” că ucrainenii sunt duși în Rusia ”împotriva voinței lor”

Război în Ucraina, 8 mai 2022 | Obuze rusești au lovit o rafinărie de petrol din regiunea Luhansk | Liderii G7 au transmis un mesaj comun

Război în Ucraina, 7 mai 2022 | Rusia și Ucraina raportează lupte în apropierea Insulei Șerpilor | Femeile, copiii și bătrânii au fost evacuați de la Azovstal

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close