Antena 3 CNN International News O școală ucraineană, bombardată de ruși. Reacția Olenei Zelenska: Este un ”război împotriva copiilor noștri”

O școală ucraineană, bombardată de ruși. Reacția Olenei Zelenska: Este un ”război împotriva copiilor noștri”

Cel puțin trei persoane au murit și 12 au fost rănite după ce o școală și un internat au fost bombardate noaptea trecută de forțele ruse, în orașul Novhorod-Siversky, din nordul Ucrainei. Anunțul a fost făcut chiar de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care a acuzat Rusia că poartă ”un război împotriva copiilor noștri”.

O școală ucraineană, bombardată de ruși. Reacția Olenei Zelenska: Este un ”război împotriva copiilor noștri”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Mai 2022   •   15:15

”În această seară, armata rusă a tras cu rachete dintr-un avion într-o școală și un internat din orașul Novhorod-Siversky, regiunea Cernihiv. Salvatorii lucrează în prezent acolo, dar știm deja despre trei morți și 12 răniți.

”Atentatul a fost intenționat. Rușii, care pretind că atacă doar instalațiile militare, duc un război împotriva copiilor noștri. De fapt, ei poartă război împotriva viitorului nostru", a spus Zelenska într-o postare Telegram, joi.

Ea a adăugat că, potrivit Ministerului Educației și Științei din Ucraina, 1.635 de instituții de învățământ din țară au fost afectate de bombardamente, 126 fiind complet distruse.

"În prezent, se dezbate în întreaga lume dacă acțiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeți, priviți harta. În fiecare zi apare acolo o nouă școală sau grădiniță care a fost distrusă de către ruși, în mod deliberat și cu un cinism fără precedent", a spus ea.

Ce spune Rusia: Potrivit ministerului rus al apărării, forțele sale armate au folosit rachete aeriene de înaltă precizie pentru a lovi patru posturi de comandă, 34 de zone de concentrare a forței de muncă și echipamente militare ucrainene, precum și două depozite de muniții în apropiere de Novhorod-Siversky.

”Atacul au avut ca rezultat eliminarea a peste 320 de naționaliști și a până la 72 de vehicule blindate și cu motor”, a declarat ministrul apărării în cadrul unei conferințe de joi.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close