Antena 3 Externe Reacția lui Barack Obama, după cele mai recente măsuri anunțate de președintele Donald Trump

Reacția lui Barack Obama, după cele mai recente măsuri anunțate de președintele Donald Trump

de G.S.    |    30 Ian 2017   •   21:43
Reacția lui Barack Obama, după cele mai recente măsuri anunțate de președintele Donald Trump
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald J. Trump

Fostul preşedinte american Barack Obama a rupt tăcerea luni, prin vocea unui purtător de cuvânt, la zece zile după plecarea de la putere, pentru a-i încuraja pe americani să manifesteze în apărarea democraţiei, transmite AFP.

Fără a-l menţiona vreun moment pe Donald Trump, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte, Kevin Lewis, a indicat că Barack Obama salută "nivelul de mobilizare" din ţară, în timp ce mai multe manifestaţii contestă politica preşedintelui republican, în special ordinul său executiv privind închiderea frontierelor, timp de câteva luni, pentru refugiaţi şi cetăţenii din şapte ţări musulmane.

"Faptul că cetăţenii îşi exercită dreptul lor constituţional de întrunire, de mobilizare şi de a se face ascultaţi de aleşii lor corespunde exact cu ceea ce noi vrem să vedem atunci când valorile americane sunt în joc", a declarat purtătorul de cuvânt.

"În ceea ce priveşte comparaţiile cu deciziile de politică externă ale preşedintelui Obama, aşa cum am auzit mai înainte, preşedintele (Obama) este în dezacord fundamental cu noţiunea de discriminare a persoanelor din cauza credinţei sau religiei lor", a adăugat acest purtător de cuvânt.

Barack Obama a indicat la terminarea mandatului că se va implica în dezbaterea politică doar dacă anumite linii roşii ar fi trecute. Criteriile sale, enunţate la ultima conferinţă de presă, din 18 ianuarie, includeau în special: "discriminarea sistematică, barierele de vot, tentativele ce vizează aducerea la tăcere a vocilor discordante sau a presei, ori ideea de a expulza copiii care au crescut aici şi care sunt, din toate privinţele, copii americani".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close