Antena 3 CNN Externe Belarus, reacţie tranşantă după discursul lui Vladimir Putin | Ce acuzaţii aduce la adresa Ucrainei

Belarus, reacţie tranşantă după discursul lui Vladimir Putin | Ce acuzaţii aduce la adresa Ucrainei

Chiar în timp ce Vladimir Putin acuza Vestul pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina, Belarus a anunţat că există o amenințare la adresa securității sale şi avertizează că va reacționa la provocare.

Belarus, reacţie tranşantă după discursul lui Vladimir Putin | Ce acuzaţii aduce la adresa Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    21 Feb 2023   •   17:05

Vladimir Putin a susţinut astăzi cel mai important discurs de la atacul pe care l-a dezlanțuit asupra Ucrainei, în urmă cu aproape un an.

Vladimir Putin a vorbit în acest discurs despre situaţia actuală din Rusia, şi anume despre ofensiva rusă în Ucraina, dar şi despre situaţia economică a țării sale. 

De asemenea, el a prezentat analiza sa asupra situației internaționale și a expus viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancțiuni radicale.

Şi în timp ce Vladimir Putin acuza Vestul pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina, Belarus a anunțat că există o grupare semnificativă de trupe ucrainene masate în apropierea graniței sale și a avertizat că acest lucru reprezintă o amenințare la adresa securității sale şi avertizează că va reacționa la provocare.

Ministerul Apărării de la Minsk spune, într-o postare pe rețelele de socializare, că probabilitatea unor provocări armate care pot escalada în incidente la frontieră este destul de ridicată în acest moment și că va lua măsuri pentru a răspunde în mod adecvat, dacă va acționa, dar va acționa într-un mod reținut.

Citeşte şi: Mihai Gâdea, după discursul lui Vladimir Putin: "Am asistat la disperarea şi delirul lui Putin"

Aceste disensiuni vin în ziua în care la Moscova, Vladimir Putin își ținea acest discurs tradițional în fața națiunii. Au venit și reacții dinspre partea ucraineană.

Kievul nu a întârziat să aibă o reacţie în urma discursului lui Vladimir Putin susţinut astăzi. 

"Putin a pierdut contractul cu realitatea", a declarat Mihailo Podoliak, consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski.

Putin se află într-o realitate complet diferită, în care nu există nicio oportunitate de a purta un dialog despre justiție și dreptul internațional, a mai completat Mihailo Podoliak. La rândul său, ambasadorul Ucrainei în Austria, nu s-a sfiit să răspundă la acest discurs, numindu-l pe președintele rus un mincinos.

Cea mai mare minciună spunea ambasadorul că Occidentul și Ucraina erau pregătite din timp pentru acest război cu Rusia.

Cât despre oamenii obișnuiți din Ucraina, cei cu care am vorbit pe stradă ne-au spus că nu sunt îngrijorați de ceea ce a declarat Vladimir Putin.

Mai mult, unii s-au declarat încrezător că Ucraina va câștiga în acest an războiul, cu atât mai mult după vizita de ieri a lui Joe Biden aici, la Kiev. 

Între timp, Joe Biden dezvăluie în Polonia ce i-a transmis lui Vladimir Putin "acum ceva vreme" | Liderul american a reafirmat angajamentul SUA față de Articolul 5 al NATO 

Liderul de la Casa Albă se află în Polonia pentru discuții cu liderii locali dar și cu șefii de stat din formatul București 9 al țărilor de pe Flancul Estic NATO.

Este de așteptat ca președintele SUA să-i transmită liderului rus Vladimir Putin un mesaj în discursul de la ora 18:30, ora României, eveniment ce va avea loc în fața Palatului Prezidențial din capitala Poloniei.

Putin însuși s-a adresat, într-un discurs de două ore, Parlamentului și poporului rus, reiterând acuzațiile că NATO și SUA s-ar afla la originea conflictului din Ucraina.

Citește și: "Atunci am realizat care este puterea Poloniei!" Joe Biden dezvăluie conținutul unei discuții cu Papa Ioan Paul al II-lea

×
Subiecte în articol: Belarus Vladimir Putin discurs Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close