Antena 3 CNN Externe Rebelii din Libia au reuşit să pătrundă într-unul din buncărele lui Gaddafi

Rebelii din Libia au reuşit să pătrundă într-unul din buncărele lui Gaddafi

Rebelii din Libia au reuşit să pătrundă într-unul din buncărele lui Gaddafi
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
26 Aug 2011   •   09:20

Laţul se strânge tot mai puternic în jurul lui Gaddafi. Rebelii au reuşit să pătrundă în unul din buncărele dictatorului aflate în sud-estul capitalei libiene, unde au descoperit haine şi aparatură electronică.

În plus, Consiliul de Securiatte al ONU a aprobat deblocarea a 1,5 miliarde de dolari din conturile ce au aparţinut fostului regim. Între timp, Gaddafi continuă să-şi sfideze propria soartă. 

O echipă de jurnalişti a pătruns împreună cu mai mulţi rebeli într-unul din buncărele familiei lui Gaddafi. Aici au găsit mai multe computere şi telefoane, dar şi o colecţie impresionantă de haine de marcă ce au aparţinut unuia dintre fii dictatorului.

Cu toate acestea, colonelul fugar rămâne sfidător. Gaddafi a transmis ieri un nou mesaj audio prin care le cere loialiştilor să continue luptă până la ultima picătură de sânge.

Între timp Tripoli rămâne în stare de război. Sute de cadavre zac în centrul oraşului, amintând preţul pe care Libia trebuie să îl plătească pentru libertate.

Consiliul de Securitate al ONU a acceptat deblocarea a 1,5 miliarde de dolari din conturile regimului lui Gaddafi.  Banii vor fi folosiţi pentru reconstrucţia ţării, odată ce războlul civil va lua sfârşit.

 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia rebeli buncar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close