Antena 3 CNN Externe Un tânăr și-a pierdut o mână după intervenția masivă a poliției la o petrecere ilegală cu 1.500 de participanți, în Franța

Un tânăr și-a pierdut o mână după intervenția masivă a poliției la o petrecere ilegală cu 1.500 de participanți, în Franța

Un bărbat în vârstă de 22 de ani și-a pierdut o mână și mulți alții au fost răniți, după o intervenție în forță a poliției, menită să disperseze o petrecere rave neautorizată în Bretagne, Franța.

Un tânăr și-a pierdut o mână după intervenția masivă a poliției la o petrecere ilegală cu 1.500 de participanți, în Franța
Sursa foto: Gendarmerie nationale
de Adrian Iclozan    |    19 Iun 2021   •   14:04

Petrecerea a avut loc vineri noaptea, în apropierea localității Redon.

Peste 400 de polițiști au fost mobilizați pentru a-i dispersa pe cei aproximativ 1.500 de participanți la petrecere.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și au atacat grupurile de petrecăreți violenți, care au aruncat în ofițerii de poliție cu proiectile incendiare și bile de metal.

Cinci polițiști au fost răniți, potrivit prefectului regiunii, Emmanuel Berthier.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Petrecerea a fost organizată în memoria lui  Steve Maia Caniço, un tânăr care a murit în Franța, după o intervenție a poliției la un concert techno.

Caniço a căzut în râul Loara în timpul intervenției polițienești iar moartea lui a reaprins acuzațiile vizând brutalitatea forțelor de ordine.

Vineri, potrivit prefectului Berthier, participanții la petrecerea din Redon au dat dovadă de o "violenă extremă și de nescuzat".

Intervenția poliției a durat peste șapte ore. Sâmbătă dimineața, forțele de ordine încă îi evacuau pe petrecăreți.

Prefectul a anunțat declanșarea unei anchete, care să elucideze inclusiv felul în care bărbatul de 22 de ani și-a pierdut mâna.

Șeful regional al jandarmeriei, Pierre Sauvegrain, a declarat pentru France Info că se presupune că tânărul a ridicat un obiect care ulterior a explodat.

Franța a început treptat să ridice restricțiile anti-pandemice, pe măsură ce rata de vaccinare a crescut iar infectările au scăzut.

Interdicția de circulație pe timp de noapte, printre cele mai de durată și mai stricte din Europa, urmează să fie ridicată duminică.

×
Subiecte în articol: Redon petrecere ilegală
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close