Antena 3 CNN Externe Reducerea preţului la roaming. Acord preliminar

Reducerea preţului la roaming. Acord preliminar

Reducerea preţului la roaming. Acord preliminar
15 Mai 2007   •   16:42

Negociatorii Uniunii Europene au ajuns marţi la un acord preliminar în vederea reducerii preţului la roaming la 0,49 euro pe minut pentru apelurile date şi la 0,24 euro pentru apelurile primite. Parlamentul European trebuie încă să voteze acordul preliminar, urmând ca membrele UE să aprobe acordul. Un vot pentru ansamblul UE este aşteptat pentru a treia săptămână a lunii mai. Furnizorii vor trebui să ofere o nouă limită de preţ pentru toţi clienţii şi vor trebui să schimbe preţurile la noile tarife automat dacă nu optează pentru o altă schemă de preţuri în următoarele două luni.

Limita de preţ ar putea scădea şi mai mult, în anul 2009, la 0,43 euro pe minut pentru apelurile date şi la 0,19 euro pentru apelurile primite, au indicat negociatorii UE. Utilizatorii telefoniei mobile s-ar putea confrunta cu tarife mai mari la convorbirile interne dacă Uniunea Europeană va stabili limite la tarifele de roaming, au avertizat reprezentanţi ai GSM Association.

GSM Association include peste 700 de operatori de telefonie din întreaga lume. În cazul în care legislaţia UE va fi aprobată, veniturile anuale din retail provenite din sectorul roaming s-ar reduce cu peste jumătate, de la cinci miliarde euro, la aproximativ 2,4 miliarde euro, a declarat preşedintele pe partea de reglementare a GSM Association, Aoife Sexton.

Rompres

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close