Antena 3 CNN Externe Mii de familii de refugiați ucraineni riscă să ajungă pe străzi în această iarnă

Mii de familii de refugiați ucraineni riscă să ajungă pe străzi în această iarnă

Mii de familii de refugiați ucraineni riscă să rămână fără adăpost în această iarnă și au de patru ori mai multe șanse de a ajunge pe străzi decât alte familii din Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de Crucea Roșie britanică.

Mii de familii de refugiați ucraineni riscă să ajungă pe străzi în această iarnă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   20:56

Un raport al Crucii Roșii și al Universității Heriot-Watt solicită cancelarului să includă fonduri suplimentare pentru familiile ucrainene, pentru a preveni o creștere bruscă a numărului de persoane fără adăpost.

Raportul a arătat că se așteaptă ca 6.220 de familii de refugiați ucraineni să fi solicitat sprijin pentru persoanele fără adăpost până la sfârșitul acestui an financiar. Asta înseamnă o creștere cu 13% față de cifra din 2022-2023.

Se preconizează că aproape 5.000 dintre aceste familii se vor confrunta cu lipsa unui acoperiș deasupra capului.

Cercetătorii au descoperit că familiile ucrainene au un risc mult mai mare de a rămâne fără adăpost decât alte familii din Marea Britanie, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

În total, 298.430 de familii au solicitat sprijin pentru persoanele fără adăpost în 2022-2023, adică 1,24% din toate gospodăriile din Anglia în acel an.

Cercetarea este publicată într-un moment în care cererea de locuințe la prețuri accesibile este în creștere în Marea Britanie. Ucrainenii sunt deosebit de expuși riscului de a rămâne fără adăpost din cauza riscului de rupere a relațiilor cu proprietarii locuințelor, a barierelor lingvistice și a dificultăților înregistrate pe piața imobiliară.

Până în prezent, peste 192.000 de ucraineni au sosit în cadrul celor două programe guvernamentale principale: Homes for Ukraine, prin care familiile gazdă din Regatul Unit primesc refugiați, și Ukraine Family Scheme, care permite ucrainenilor să se alăture membrilor de familie stabiliți în Regatul Unit.

×
Subiecte în articol: refugiați ucraineni Marea Britanie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close