Antena 3 CNN Externe Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a ajuns la Palatul Buckingham. Mii de oameni au întâmpinat-o cu ovaţii şi aplauze

Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a ajuns la Palatul Buckingham. Mii de oameni au întâmpinat-o cu ovaţii şi aplauze

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară la Londra, după cinci zile de la decesul suveranei survenit la castelul Balmoral din Scoţia.

Cortegiul funerar al Reginei Elisabeta a ajuns la Palatul Buckingham. Mii de oameni au întâmpinat-o cu ovaţii şi aplauze
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    13 Sep 2022   •   22:13

Update 22:20 Cortegiul funerar a ajuns la Palatul Buckingham. Sicriul reginei a fost întâmpinat, marți seara, de o mulțime de persoane în doliu la sosirea sa la Palatul Buckingham, din Londra. În ciuda vremii ploioase, mii de oameni au întâmpinat-o pe defuncta regină cu ovaţii şi urale.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a se va odihni în Bow Room, înainte de a fi mutat miercuri pentru a fi depus la Palatul Westminster, unde mii de oameni sunt așteptați să îi aducă un omagiu reginei.

Sosirea sicriului care poartă Regina în ultimul său drum spre Palatul Buckingham este asistată de Regele Charles al III-lea, de Regina consoartă Camilla și de toti membrii familiei regale.

În Bow Room, unde rămâne sicriul, Regina a avut primul discurs televizat color de Crăciun, în 1967.

Update 21:20  Prințesa Regală Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, a însoțit sicriul Majestății Sale în avionul care a adus-o din Scoția în Londra.

Sicriul regal urmează să fie transportat apoi într-un vehicul mortuar la Buckingham Palace, unde va fi întâmpinat de regele Charles al III-lea şi de alţi membri ai familiei regale, precum şi, în faţa palatului, de o mulţime nerebădătoare să-i prezinte reginei defuncte omagiile înaintea funeraliilor ce vor avea loc luni.

Prințesa Anne a avut un mesaj de mulțumire pentru defuncta sa mamă și spune că îi este recunoscătoare și pentru sprijinul acordat lui Charles.

Prințesa Regală Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence, și Lordul Chamberlain au coborât marți seara din avionul care transporta sicriul reginei la RAF Northolt.

Aceștia au mers în liniște pentru a se alătura recepției de pe aerodrom, la care participă și prim-ministrului Liz Truss, relatează PA, citată de The Guardian.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prințesa Regală a spus că a fost un „privilegiu” să împărtășească ultimele călătorii ale mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

„Am avut norocul de a împărtăși ultimele 24 de ore din viața mamei mele dragi. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martoră a dragostei și respectului arătat de atât de mult în aceste călătorii. A fost atât de înălțător. Cu toții vom împărtăși amintiri unice. Le mulțumesc tuturor celor care împărtășesc sentimentul nostru de pierdere. Este posibil să ne fi reamintit cât de mult am luat de bune prezența și contribuția ei la identitatea noastră națională. Sunt, de asemenea, foarte recunoscător pentru sprijinul și înțelegerea oferite dragului meu frate Charles, în timp ce acceptă responsabilitățile suplimentare ale Monarhului. Mamei mele, Regina, îi mulțumesc”, a spus Prințesa Anne.

Sicriul Reginei se îndreaptă spre Palatul Buckingham, de această dată înfășurat în Steagul Regal Britanic, același care a fost ridicat pe Palat în așteptarea Reginei. În drumul său prin Scoția, sicriul reginei a fost acoperit cu Steagul Regal Scoțian.

Ştirea iniţială Mulțimea a izbucnit în urale și aplauze în timp ce coloana care i-a adus pe Regele Charles al III-lea și pe Regina consort a ajuns la Palatul Buckingham.

Charles a putut fi văzut făcând cu mâna în timp ce stătea lângă Camilla în mașină, relatează PA, citată de The Guardian.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a este în prezent transportat cu avionul de la Edinburgh și este așteptat să aterizeze la Londra în jurul orei 18.45 ora Londrei (20:45, ora României).

După ce va ateriza la RAF Northholt, sicriul va fi dus la Palatul Buckingham.

Sicriul va rămâne în Bow Room, înainte de a fi mutat miercuri pentru a fi depus la Palatul Westminster, unde mii de oameni sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu Reginei.

 

×
Subiecte în articol: Londra Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close