Antena 3 CNN Externe Regina Marii Britanii s-a adresat ONU pentru prima dată din 1957

Regina Marii Britanii s-a adresat ONU pentru prima dată din 1957

Regina Marii Britanii s-a adresat  ONU pentru prima dată din 1957
07 Iul 2010   •   21:29

Regina Marii Britanii a apreciat că ONU s-a transformat dintr-o ?aspiraţie înaltă într-o forţă reală pentru binele comun?, în cadrul mesajului adresat Adunării Generale de la New York.

În cadrul unui discurs reflectiv în faţa adunării, ai cărei membri au crescut de la 77 la 192 de la ultima sa vizită din anul 1957, regina a lăudat ONU pentru efortul său de reducere a conflictelor, oferirea de asistenţă umanitară şi abordarea efectelor sărăciei.

Ea arăta însă că pacea este probabil cea mai dificilă misiune. Totuşi, avertiza că ?rămân multe de făcut?, citându-l pe  Dag Hammarskjold, fost secretar general al ONU, care ?declara cândva că atenţia constantă a unei surori bune este la fel de importantă precum o operaţie importantă a unui chirurg?.?

Ea adăuga: ?surorile bune devin şi mai bune cu practică- din păcate furnizarea de pacienţi nu încetează niciodată.?

Regina a mai avertizat că au apărut ?noi provocări? precum terorismul sau încălzirea globală ce ?au testat această organizaţie la fel precum statele membre?. Ea declara că speră ca în alţi 53 de ani, ?sinceritatea noastră, disponibilitatea de a conduce, hotărârea de a face lucrul bun, vor rezista restului timpului?.

Regina şi Ducele de Edinburgh au petrecut doar cinci ore la New York. Ei au fost salutaţi la sediul ONU din  Manhattan de secretarul general Ban Ki-moon, care declara adunării că Refina este ?o ancoră a vremurilor noastre, ?simbol de graţie, constanţă şi demnitate?.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: regina Marii Britanii
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close