Antena 3 CNN Externe Regina Marii Britanii, supărată pe paparazzi

Regina Marii Britanii, supărată pe paparazzi

Regina Marii Britanii, supărată pe paparazzi
Sursa foto: regina marii britanii
07 Dec 2009   •   12:54


Regina Marii Britanii a decis să acţioneze pentru a împiedica paparazzii să mai facă fotografii ale imobilelor regale după ce aceştia au obţinut o serie de fotografii cu membri ai familiei regale în clădirile lor private.
Ducele de Edinburgh a fost surprins într-o fotografie în Wood Farm, casa privată aflată pe o proprietate de 8000 de hectare, deţinută de Regină. Fotografiile nu au fost publicate în Marea Britanie.

În ianuarie a exista o întreagă dezbatere când au fost publicate fotografii cu prinţul Edward Earl of Wessex aparent lovindu-şi câinii de vânătoare. Societatea regală pentru protecţia animalelor, patronată de Regină, a lansat o anchetă pentru posibile cruzimi contra animalelor. RSPCA ulterior l-a dezvinovăţit pe Earl.
În anul 2000, au fost publicate fotografii cu Regina sucindu-i gâtul unui fazan la o partidă de vânătoare rănit.
Acum, Palatul Buckingham a anunţat că nu va mai tolera încălcări ale intimităţii.
Orice încercare de a obţine mai multe fotografii decât cele cu ocazii oficiale vor fi considerate hărţuire.

?Membrii familiei regale consideră că au dreptul la intimitate când nu se află în exerciţiul datoriei publice şi că fotografierea activităţilor private când sunt cu prietenii încalcă această intimitate? declara un oficial.
Deşi fotografiile sunt făcute din locuri publice, codul Comisiei de Presă pentru Plângeri interzice fotografierea cuiva în locuri private dacă nu există un interes public legitim.

Regina a emis un avertisment deschis că familia regală va deschide cauri legale contr hărţuirii, după ani de ?frustrare crescândă?, iar avocaţii le-au reamintit fotografilor obligaţiile lor şi faptul că vor fi monitorizaţi la Sandringham, unde regina şi membrii familiei se adună de Crăciun.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close