Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Lovitură dură pentru Traian Băsescu. Se va întâmpla înainte de Revelion!

Lovitură dură pentru Traian Băsescu. Se va întâmpla înainte de Revelion!

Lovitură dură pentru Traian Băsescu. Se va întâmpla înainte de Revelion!
27 Dec 2016   •   10:59

Noul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat luni seara, pe 26 decembrie, la ProTV Chisinau, ca-l va lipsi pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Basescu, de cetatenia moldoveneasca pana la Revelion.

Dodon a spus ca va anula decretul semnat de predecesorul sau, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Basescu i-a fost acordata cetatenia Republicii Moldova, pana de Anul Nou.

"Acest decret, care a fost semnat cu incalcarea legislatiei - toate avizele de la toate institutiile au fost negative, decretul a fost emis cu incalcarea legislatiei - de aceea acest decret pana la Anul Nou va fi anulat", a declarat Igor Dodon, potrivit stiripesurse.ro.

Sursa citata aminteste ca pe 20 octombrie Curtea Constitutionala de la Chisinau a respins sesizarea prin care liderul socialistilor, Igor Dodon, a incercat sa obtina anularea decretului presedintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetateniei Republicii Moldova fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu. 

Pe 3 noiembrie, Traian Basescu si sotia sa, Maria, au depus juramantul de cetateni ai Republicii Moldova la Ambasada de la Bucuresti, iar pe 13 noiembrie au votat in cadrul alegerilor prezidentiale.

×
Subiecte în articol: igor dodon cetatenie retragere
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close