Antena 3 CNN Externe Restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii din Marea Britanie rămân valabile

Restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii din Marea Britanie rămân valabile

Restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii din Marea Britanie rămân valabile
19 Dec 2008   •   09:00

Restricţiile pe piaţa muncii din Marea Britanie vor rămâne în vigoare. Informaţia a apărut deja în presa din regat, care citează surse din cadrul guvernului. Aici, aproximativ 50.000 de români sunt siliţi fie să îndeplinească proceduri birocratice interminabile pentru a munci legal, fie să găsească variante de a ocoli restricţiile.
Paradoxal, spun românii, britanicii vor să protejeze locuri de muncă pe care, oricum, englezii nu le vor. Este vorba în general de meseriile solicitante şi periculoase, care nu au prea mare trecere în rândul britanicilor.
Guvernul britanic a impus, în urmă cu doi ani, ca românii şi bulgarii să nu poată lucra în anumite segmente ale economiei regatului unit decît cu permis de muncă. Varianta cea mai simplă pentru a ocoli restricţiile este să lucrul în calitate de persoană fizică autorizată.
După ultimul val de admiteri în Uniunea Europeană, Marea Britanie s-a confruntat cu un val fără precedent de imigranţi est europeni. Guvernul britanic spune că vrea să limiteze un nou val imigraţionist, mai ales că, acum, criza economică ameninţă să lase fără locuri de muncă peste două milioane de oameni în regat.
Antena 3

×
Subiecte în articol: muncitori romani Marea Britanie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close