Antena 3 CNN Externe Reuters "l-a omorât" din greşeală pe George Soros. Agenţia a publicat necrologul miliardarului

Reuters "l-a omorât" din greşeală pe George Soros. Agenţia a publicat necrologul miliardarului

Reuters "l-a omorât" din greşeală pe George Soros. Agenţia a publicat necrologul miliardarului
Sursa foto: Foto: timelymedical.ca
de S.T.    |    19 Apr 2013   •   12:23

Agenţia de presă Reuters a publicat din greşeală pe site-ul ei necrologul miliardarului american de origine maghiară George Soros, scrie businessinsider.com.
   
Cel mai important fapt din acel articol este duritatea acelui necrolog, care îl face pe George Soros să pară un ipocrit, scriu jurnaliştii de la businessinsider.com.

În primul paragraf, Soros, în vârstă de 82 de ani, este denumit "prădător". El este numit în paragrafele următoare "o enigmă, învelită în intelect, contradicţii şi bani".

Potrivit telegraph.co.uk, necrologul aminteşte apoi rolul de filantrop jucat de George Soros, insistând asupra "celor 8 miliarde de dolari pe care el le-a donat prin intermediul numeroaselor organizaţii de caritate pe care le controlează".
   
Articolul apărut din greşeală pe site-ul Reuters vorbeşte despre toate crizele financiare pe care acesta le-a cauzat, pariind pe diverse monede, şi subliniază totodată donaţiile acestuia pentru diverse cauze liberale.
   
Ulterior, agenţia de presă Reuters a retras acel articol de pe site-ul său şi a postat pe contul său de Twitter următoarea clarificare: "Reuters a publicat din greşeală, în avans, necrologul finanţistului şi filantropului George Soros. Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuieşte la New York, trăieşte şi este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă".

George Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline.

Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.
   
Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimată în martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: Reuters George Soros
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close