Antena 3 CNN Externe Revista presei. FT: România rămâne în instabilitate politică. S&P: Votul nu schimbă ratingul României, dar există perspective de retrogradare. Phenianul acuză SUA de nuclearizarea peninsulei coreene

Revista presei. FT: România rămâne în instabilitate politică. S&P: Votul nu schimbă ratingul României, dar există perspective de retrogradare. Phenianul acuză SUA de nuclearizarea peninsulei coreene

Revista presei. FT: România rămâne în instabilitate politică. S&P: Votul nu schimbă ratingul României, dar există perspective de retrogradare. Phenianul acuză SUA de nuclearizarea peninsulei coreene
Sursa foto: revista presei
08 Dec 2009   •   04:34

România rămâne în instabilite politică, după alegerile de duminică


România a plonjat într-o instabilitate politică şi mai adâncă, luni, după ce preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, a fost declarat învingător în scrutinul de duminică, ale cărui rezultate strânse sunt contestate de susţinătorii adversarului său, scrie Financial Times.
Aceste rezultate lasă România, deja afectată de recesiuni, cu un câştigător disputat ca preşedinte şi cu un Guvern interimar, chiar în momentul în care Bucureştiul se confruntă cu presiuni din partea UE şi a Fondului Momentar Internaţional în vederea unor reforme bugetare.
"În România este instabilitate şi lipsă de predictabilitate. În aceste condiţii, nu îmi imaginez cine ar vrea să fie ministru de Finanţe", a declarat analistul politic Dorel Şandor, pentru Financial Times.
"Pentru investitori este important să existe un Guvern stabil. Şi nu prea pare că vom avea unul", consideră Gyula Toth, un analist est-european de la banca italiană Unicredit.
Iar Liviu Voinea, director al GEA, grup de cercetare din Bucureşti, susţine că dacă această blocare cu FMI continuă mai mult de trei luni, "costurile acestei crize politice vor fi aproape de necrezut."



S&P: Votul nu schimbă ratingul României, dar există perspective de retrogradare

Mediul politic al României ar trebui să se stabilizeze după vitoria la limită a actualul preşedinte Traian Băsescu, ce va permite guvernului să continue cu programul cu FMI, apreciază agenţia de rating Standard & Poor's, citată de Reuters.
Aceasta adăuga însă că votul nu schimbă ratingul de credt al României . BB-plus cu perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că în curând este posbilă o retrogradare.
Deşi nu exclude posibilitatea alegerilor anticipate, S&P crede că este mai probabil ca noul guvern să urmeze reformele structurale necesare pentru consolidarea bugetului României.
"O formare rapidă a unui nou guvern va permite autorităţilor să limiteze patinajele în cheltuieli guvernamentale de sezon, ce au caracterizat dezvoltările bugetare din România în trecut, şi a se asigura că deficitul bugetar este menţinut în ţinte ," arată raportul S&P .
Agenţia avertiza că ratingurile României ar putea fi retrogradate dacă se amână formarea unui nou guvern.


Phenianul acuză SUA de nuclearizarea peninsulei coreene

Coreea de Nord a învinovăţit SUA de nuclearizare peninsulei coreene, descriind America ca cea care face probleme în regiune.Un comentariu al publicaţiei de stat Rodong Sinmun, Coreea de Nord arăta că subiectul nuclear a fost declanşat în zonă de importul de arme nucleare din SUA în Coreea de Sud, subliniindu-se că Seul are "cel mai mare arsenal nuclear din Orientul Îndepărtat", scrie Xinhua.
Se subliniază că Phenianul a făcut numeroase efoturi ca SUA să retragă armele nucleare din Coreea de Sud, dar Washingtonul nu a răspuns.




SUA: Gazele cu efect de seră dăunează sănătăţii

Agenţia pentru Protecţia Mediului a făcut un pas importan spre reglementarea gazelor cu efect de seră, după ce a conluzionat că poluarea ameninţă sănătatea publică şi mediul, iar poluanţii - în special dioxidul de carbon- ar trebui reglemtaţi conform Actului de Aer Curat al Agenţiei.
Anunţul vine pe fondul deschiderii la Copenhaga a conferinţei internaţionale pentru schimbarea climatică, crede AP.
Acţiunea EPA, aşteptată de câteva luni, demonstrează că a fost calculată pentru a impulsiona un acord pentru schimbarea climatică la conferinţa în cauză.



Obama îi omagiază pe Springsteen, De Niro, Mel Brooks

Preşedintele american Barack Obama i-a omagiat pe Bruce Springsteen, actorul Robert de Niro şi regizorul Mel Brooks pentru contribuţia lor la cultura americană, în cadrul unei cine la Washington.
"Într-o astfel de zi îmi amintesc că eu sunt preşedintele, dar el este The Boss," declara Obama, la primirea lui Springsteen. Iar actriţa Meryl Streep i-a acordat un tribut actorului din "Taxi Driver" şi "Raging Bull", De Niro, susţinând că acesta este adevăratul "standard de aur de la care am furat ", relatează AFP.
În plus, vorbind despre De Niro, comicul Ben Stiller şi-a întrerupt discursul pentru a striga "Oh, Dumnezeule, este Bruce Springsteen. Şi iată-l şi pe tipul cu premiul Nobel".



Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close