Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama vrea ca Bush şi Clinton să gestioneze ajutoarele pentru Haiti. Londra îşi cere scuze victimelor unui medicament. Rusia interzice ierburile aromatice de fumat

Revista presei. Obama vrea ca Bush şi Clinton să gestioneze ajutoarele pentru Haiti. Londra îşi cere scuze victimelor unui medicament. Rusia interzice ierburile aromatice de fumat

Revista presei. Obama vrea ca Bush şi Clinton să gestioneze ajutoarele pentru Haiti. Londra îşi cere scuze victimelor unui medicament. Rusia interzice ierburile aromatice de fumat
Sursa foto: revista presei
15 Ian 2010   •   04:36
Obama i-a cerut lui George W. Bush să se implice în coordonarea ajutoarelor pentru Haiti

Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a cerut predecesorului său, George W. Bush, să îi dea o mână de ajutor lui Bill Clinton în coordonarea ajutorului american destinat statului Haiti, devastat de un cutremur puternic marţi, a declarat un apropiat al fostului preşedinte republican.
Bush a fost aspru criticat aspru criticat în campania electorală, şi nu numai, de răspunsul şi implicarea sa în New Orleans după ce a fost lovit de urganul Katrina. El a constituit de altfel principala ţintă a democraţilor şi a activiştilor, aminiteşte FOX News.

Secretarul de presă al Casei Albe, Robert Gibbs, arăta că Obama a vorbit cu Bush şi ar dori să repete efortul de ajutor desfăşurat de Clinton şi George H.W. Bush după ce un tsunami a lovit coastele Asiei.

Predecesorul lui George W. Bush, Bill Clinton, este trimis special al ONU pentru Haiti şi a lansat un apel la contribuţii financiare, "chiar şi de unul sau doi dolari", pentru ajutoare de urgenţă în urma cutremurului puternic.


Guvernul britanic îşi cere scuze victimelor medicamentului Thalidomide

Victimele ale ?scandalului thalidomide? au primit scuze formale din partea guvernului de la Londra la peste 50 de ani după ce medicamentul a fost folosit pentru prima dată în Marea Britanie. Acestea vin la puţin timp după o decizie de a acorda peste 20 milioane de lire în compensaţii.
Miniştrii şi-au exprimat ?sincere regrete şi simpatia ? cu cei născuţi cu dizabilităţi după ce mamele lor au luat medicamentul prescris în timpul sarcinii.
Thalidomide a fost recomandat femeilor însărcinate în anii 1950 şi 1960 ca tratament pentru insomnii sau greţurile de dimineaţă. A fost retras în 1961 după ce mii de copii s-au născut cu membre lipsă sau deformate sau alte probleme de sănătate, explică The Times.
Mike O?Brien, ministrul Sănătăţii, şi-a cerut scuze public celor 466 thalidomideri care se consideră că supravieţuiesc? aşa cum sun numite victimele.



Chavez a suspendat opririle de curent în Caracas de teama protestelor

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a ordonat suspendarea opririlor de curent în capitală, declarând că există "efecte nedorite " din partea unei populaţii mâniate şi confuze.
Guvernul anunţase marţi că va opri curentul alternatic în toată ţara timp de câteva ore pe zi, pentru a face faţă crize energetice produsă de secetă, scrie AFP.
"Am remarcat că au existat efecte nedorite la sistările de energie anunţate. Vreau să spun oamenilor că , doar în Caracas, am ordonat să nu mai fie tăiat curentul".
De asemenea , a menţionat că a cerut demisia nou numitului ministru al Energiei, Angel Rodriguez.


Russia interzice ierburile aromatice de fumat

Rusia a pus o serie de ierburi de fumat pe lista substanţelor controlate, a anunţat guvernul de la Mocova. Printre acestea se numără câteva nume exotice şi foarte populare printre tinerii ruşi, care şi le puteau procura de la chioşcuri stradale sau de la magazinele online. Salvia Divinorum, Argyreia Nervosa sau Nymphaea Caerulea au fost testate şi s-a descoperit că sunt periculoase pentru sănătatea umană, se arată de către RIA Novosti.
Lista mai cuprinde şi 23 de substanţe sintetice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: revista presei
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close