Antena 3 CNN Externe Revista presei. Trei avioane militare provoacă panică la New York. Mexic, criticat pentru răspunsul la gripa porcină

Revista presei. Trei avioane militare provoacă panică la New York. Mexic, criticat pentru răspunsul la gripa porcină

Revista presei. Trei avioane militare provoacă panică la New York. Mexic, criticat pentru răspunsul la gripa porcină
Sursa foto: revista presei straine
28 Apr 2009   •   05:46
Prinţul Charles avertizează cu un ?nou ev mediu intunecat?


Prinţul Charles a avertizat că lumea riscă să cadă într-un nou ev mediu întunecat dacă nu se iau măsuri urgente în privinţa schimbării climatice. Declaraţia a fost făcută la prima sa întâlnire cu Papa Benedict XVI la Vatican.
Moştenitorul la tronul Marii Britanii declara că actuala criză economică globală este "nimic" comparativ cu "groaza" încălzirii globale.
Cei doi au avut o întâlnire de 15 minute, fiind prima audienţă papală pentru prinţul de Wales de la divorţul de Lady Di, arată The Telegraph.
La vizita de la Vatican a fost acompaniat de noua soţie, Camilla.
Anterior, prinţul a adresat un mesaj parlamentului italian în care susţine că timpul se scurge în lupta cu schimbarea climatică şi a chemat la o "renaştere" a stilului de viaţă durabil.


Trei avioane militare au provocat panică în New York

Trei avioane militare, dintre care un Boeing 747, au survolat la joasă altitudine, luni dimineaţă, râul Hudson şi sudul Manhattanului, provocând panică şi evacuarea mai multor birouri.
Circa 1000 de oameni s-au aduna de-a lungul râului Hudson până li s-a explicat că a fost doar un exerciţiu militar planificat anterior.
"A fost vorba despre o manevră autorizată a Departamentului Apărării, pentru efectuarea de fotografii", a explicat un purtător de cuvânt al Aviaţiei federale americane, Jim Peters.
La exerciţiu a participat o aeronavă Boeing 747, folosită şi de preşedinte ca Air Force One, dar şi două avioane de vânătoare F-16, scrie The Independent.
Casa Albă a prezentat scuzele sale luni după ce un avion Boeing 747 prezidenţial şi două de vânătoare F-16 au survolat la joasă altitudine oraşul New York provocând panică printre locuitorii metropolei americane care şi-au adus brutal aminte de atentatele de la 11 septembrie 2001.




Mexic, criticat pentru felul cum a răspuns la gripa porcină

La două săptămâni după primul deces cunoscut cauzat de gripa porcină, Mexicul încă nu a oferit medicacamente familiei acestuia. De asemenea, nici nu a stabilit unde a început epidemia şi cum s-a răspândit. Iar chiar dacă guvernul cere ca toţi cei care se simt rău să meargă la spital, oamenii cu febră se plâng că lucrătorii de pe ambulanţă se tem să îi ia.
În acest sens se observă deja un răspuns confuz şi lent al Mexicului la gripă, ceea ce poate însemna că lumea zboară legată la ochi spre o furtună globală în sănătate, crede AP.
În pofida unui buget anul de peste cinci miliarde dolari, secretarul mexican al Sănătăţii declara că agenţia sa nu are resurse pe a vizita famiile decedaţilor. Aceasta înseamnă că doctorii nu au început tratamentul populaţiei cel mai expuse la gripe şi care este cel mai probabil să o răspândească.


Prima rundă de discuţii Rusia-SUA pentru reducerea arsenalului nuclear, în mai

Oficiali americani şi ruşi se vor întâlni la Moscova luna viitoare pentru prima rundă de negocieri în vederea înlocuirii tratatului de control nuclear din epoca Războiului Rece, a anunţat ministerul rus de externe.
Cele două părţi au căzut de acord să organizeze prima rundă de negocieri în delegaţie completă între 18 şi 20 mai.
Anterior în această lună, preşedintele american Barack Obama şi omologul rus Dmitri Medvedev ai promis să ajungă la un acord în privinţa unui ?succesor? pentru Tratatul de reducere a armelor strategice (START) până la data expirării acestuia, în decembrie, transmite AFP.
Secretarul american de stat Hillary Clinton şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov vor discuta pe această temă şi în cadrul unei întâlniri la Washington, pe 7 mai.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina printul Charles
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close