Antena 3 CNN Externe ?Revoltă? în Franţa, după un concediu de lux al lui Sarkozy în Mexic

?Revoltă? în Franţa, după un concediu de lux al lui Sarkozy în Mexic

?Revoltă? în Franţa, după un concediu de lux al lui Sarkozy în Mexic
Sursa foto: sarkozy bruni
10 Mar 2009   •   08:33

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia sa Carla au provocat o adevărată revoltă în Franţa după ce au petrecut weekendul într-o vilă pe plaja din Mexic, pentru care au plătit 2300 de euro pe noapte.
Cuplul prezidenţial şi-a petrecut minivacanţa la El Tamarindo Beach and Golf Resort, situat într-un parc natural pe coasta Pacificului.
Vila costă 1800 de euro plus 17 procente taxe şi 10 procente taxă de servicii, pentru un total de peste 2300 de euro per noapte. Cu toate acestea, costul total, unde sunt incluse cheltuielile cu staful sau serviciul de securitate se crede că a depăşit 50.000 de euro.
Vizita a fost ţinută secret şi a fost dezvăluită doar după ce doamna Bruni-Sarkozy a mărturisit unor prieteni la un eveniment caritabil de joi că urma să plece în Mexic în acea zi.
Palatul Elysée susţine că vacanţa privată a fost ţinută secret din motive de securitate.

Totuşi, societatea civilă s-a arătat indignată de cheltuielile mari, în condiţiile în care şomajul în Franţa a trecut de două milioane persoane în ianuarie.

?Găsesc vacanţa ca fiind şocantă în timp de criză internaţională şi şomaj în creştere. Arată prăpastia dintre preşedinte şi popor: el nu este conştient de starea ţării. Mimimul pe care un lider îl poate face este să îşi asume o formă de solidaritate cu poporul?, acuza Marielle de Sarnez, vicepreşedinte al partidului Modem. Iar un reprezentant al Partidului Socialist aprecia că francezii pot singuri judeca cât ar trebui să cheltuie un preşedinte într-o vacanţă de două zile.
În vreme ce publicul comenta că Sarko şi Carla se poartă precum Louis XVI şi Marie Antoinette - nu au nici o apreciere pentru momentele prin care trece poporul.

Sarkozy şi-a câştigat porecla de ? preşedinte bling-bling ? şi are o înclinaţie deosebită pentru lanţuri de aur sau ceasuri masive, prinrte care Rolex sau Patek Phillipe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close