Antena 3 CNN Externe REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce scrie presa internaţională despre referendumul din România

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce scrie presa internaţională despre referendumul din România

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Ce scrie presa internaţională despre referendumul din România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Oct 2018   •   23:44

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. Presa internaţională a scris, duminică seară, despre referendumul din România de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, subliniind în special prezenţa slabă la vot.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. „Românii au lipsit de la urne”, au scris şi France Info şi AFP. “Iar absenţa masivă a românilor, sâmbătă, 6, şi duminică, 7 octombrie, de la referendumul vizând permanentizarea interzicerii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex trebuie să ducă la un eşec al scrutinului. Pe fond, această consultare nu schimbă nimic, pentru că legislaţia română nu autorizează nici căsătoria şi nici uniunea civilă între persoanele de acelaşi sex”, se arată pe site-ul franceinfo.fr.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. “Abţinere masivă”, notează rtbf.be, adăugând că românii şi-au exprimat clar dezinteresul pentru referendum.

REZULTATE REFERENDUM FAMILIE 2018. “În acest week-end, populaţia a fost invitată să voteze pentru ca în constituţie se se precizeze că o căsătorie poate fi doar între un bărbat şi o femeie. Însă românii au rămas acasă. Trebuie menţionat că în ultimele săptămâni a existat o campanie virulentă împotriva comunităţii gay”, notează rtbf.be.

AP a scris, după închiderea secţiilor de votare, despre “prezenţa slabă” care “poate anula referendumul pentru căsătoria bărbat-femeie”, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: presa internationala România
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close