Antena 3 CNN Externe Robert Gates: Să închidem Guantanamo!

Robert Gates: Să închidem Guantanamo!

Robert Gates: Să închidem Guantanamo!
30 Mar 2007   •   08:25

Congresul american ar trebui să găsească o cale de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo, Cuba. Declaraţia a fost făcută de secretarul american al Apărării, Robert Gates. Ca argument în favoarea acestei propuneri, şeful Pentagonului a precizat că procesele suspecţilor de terorism de la Guantanamo sunt lipsite de credibilitate internaţională.

Robert Gates a făcut aceste declaraţii în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor, unde a fost chemat să depună mărturie, în contextul în care la Guantanamo au început audierile în faţa tribunalelor militare excepţionale. Secretarul Apărării a sugerat ca procesele să fie mutate pe teritoriul american în condiţiile în care există numeroase acuzaţii cu privire la un presupus tratament dur aplicat deţinuţilor.

În acelaşi timp, însă, demnitarul a subliniat că există deţinuţi care au jurat să comită atacuri împotriva Statelor Unite şi care nu ar trebui eliberaţi. Statele Unite au de înfruntat criticile asociaţiilor pentru drepturile omului din cauza centrului de detenţie de la Guantanamo, unde sunt deţinuţi aproximativ 385 de suspecţi de terorism. Unii dintre ei se află acolo de mai mulţi ani, fără a fi judecaţi.

Potrivit lui Gates, printre aceştia se numără cel puţin 100 care nu ar trebui eliberaţi niciodată. Gates a reamintit subcomisiei din Camera Reprezentanţilor că s-a pronunţat pentru închiderea centrului din momentul în care a fost numit secretar al Apărării, în decembrie, anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close