Antena 3 CNN Externe Roboții umanoizi vor lucra, printre oameni, la fabrica unui celebru producător de mașini, în SUA

Roboții umanoizi vor lucra, printre oameni, la fabrica unui celebru producător de mașini, în SUA

Roboții umanoizi vor lucra lângă oameni, după ce vor prelua în prealabil munca unora dintre aceștia.

Roboții umanoizi vor lucra, printre oameni, la fabrica unui celebru producător de mașini, în SUA
Sursa foto: Captură Youtube / Figure
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   15:22

O companie de robotică a încheiat un parteneriat cu grupul BMW, multinațională cu sediul în Germania și care are facilități de producție în SUA.

Conform înțelegerii, startup-ul Figure va programa și furniza roboți umanoizi pentru liniile de producție BMW din Statele Unite, în contextul în care tot mai multe companii apelează la astfel de automate pentru sarcini fizice.

Brett Adcock, director executiv la Figure, nu a dezvăluit câți roboți umanoizi va folosi BMW, dar a indicat că implementarea va începe cu un număr restrâns, care va crește dacă obiectivele de performanță sunt îndeplinite.

Umanoizii fabricați de Figure vor fi desfășurați la Spartanburg, în Carolina de Sud.

Unitatea este cel mai mare exportator de automobile din SUA și are în prezent 11.000 de angajați. Roboții Figure vor fi integrați în procesele de producție, inclusiv la realizarea caroseriilor, manipularea tablei și la depozite, în următoarele 12 - 24 de luni, după ce vor fi instruiți pentru a îndeplini sarcini specifice.

Elon Musk a prezis că în 2040 vor fi un miliard de roboți umanoizi pe Pământ

"Am proiectat robotul pentru a fi în siguranță lângă oameni. Lucrul cu BMW la automatizarea într-o unitate de producție este un validator imens pentru noi în piață", a spus directorul de la Figure.

Producători auto precum Honda și Hyundai experimentează de mai mulți ani cu roboți umanoizi pentru a efectua lucrări repetitive și periculoase pe liniile de asamblare.

Tesla, la rândul său, a lansat cel mai recent umanoid în dezvoltare, Optimus Gen 2, iar directorul executiv Elon Musk a prezis un miliard de roboți umanoizi pe Pământ din 2040.

Roboții umanoizi de uz general cu software bazat pe Inteligență Artificială sunt în atenția investitorilor, deoarece au potențialul executa o gamă largă de mișcări și de a învăța să îndeplinească sarcini noi, așa cum fac oamenii.

Roboții utilizați în prezent sunt creați, în general, pentru sarcini specifice și nu este clar dacă un robot mai flexibil, capabil să realizeze o gamă mai largă de servicii, se va dovedi viabil într-un mediu real.

Sursa: Reuters

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close