Antena 3 CNN Externe Roma. Un diplomat român a refuzat să achite nota de plată dintr-un restaurant

Roma. Un diplomat român a refuzat să achite nota de plată dintr-un restaurant

Roma. Un diplomat român a refuzat să achite nota de plată dintr-un restaurant
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   12:14

Un consul român a fost implicat într-un scandal într-un restaurant din Roma, refuzând să achite nota de plată pentru că meniul comandat a fost adus cu întârziere, informează ziarul italian Il Gazzettino, citând martori, fără însă a preciza numele diplomatului.
   
Incidentul a avut loc vineri seară în restaurantul "Le Bistro", aflat în incinta Hotelului "Royal Palace", în apropierea "Pieţei Spagna" din Roma.
   
Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, pe care publicaţia l-a prezentat a fi consul român, însoţit de o femeie, a fost nemulţumit că ospătarii nu aduseseră la timp comanda. Potrivit publicaţiei, după ce băuse o sticlă de vin adusă înainte de mâncare, bărbatul a început să le reproşeze ospătarilor că a aşteptat prea mult şi că va pleca fără să plătească. "Eu sunt diplomat, am aşteptat prea mult şi nu voi plăti nimic", le-a spus bărbatul ospătarilor, conform publicaţiei Il Gazettino.
   
Imediat au izbucnit certuri şi injurii între client şi personalul restaurantului, patronul localului ameninţând că va chema poliţia.
   
Clientul s-a ridicat de la masă şi a plecat la un alt restaurant, aflat în apropiere. Patronul primului restaurant a chemat poliţia, încercând să recupereze măcar o parte din valoarea comenzii. Scena a fost observată de zeci de turişti care făceau fotografii. Potrivit Il Gazzettino, există martori care susţin că clientul agita un paşaport diplomatic românesc.
   
"La un moment dat, un domn a spus că a aşteptat prea mult comanda şi că pleacă. Comandase o porţie de spaghete şi două supe de peşte", explică, nemulţumit, Roberto Macri, patronul hotelului în care se află restaurantul. Sticla de vin care fusese consumată costa nouă euro, iar patronul a insistat ca măcar aceasta să fie plătită. "Dar acel domn s-a ascuns în spatele paşaportului diplomatic, iar acest lucru este inacceptabil", explică Macri.
   
La sosirea poliţiei, după lungi discuţii, clientul care s-a prezentat a fi diplomat român a plătit sticla de vin de nouă euro.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close