Antena 3 CNN Externe Un român de 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19

Un român de 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19

Emanuelle Alessandro Pandele, un român de doar 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19.

Un român de 17 ani, campion la înot și component al lotului național al Italiei, a murit de COVID-19
Sursa foto: Getty Images/ Go Nakamura
de Cerasela Stafie    |    11 Ian 2022   •   22:16

Tânărul a petrecut mai multe zile la Terapie Intensivă. Inițial a fost internat la spitalul din Macerata, iar apoi dus de urgență la Ancona la Terapie Intensivă. Aici și-a petrecut ultimele zile și a murit în noaptea de luni spre marți.

Adolescentul era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche). Era considerat un înotător excelent, fiind câștigător a diferite titluri în acest sport, alături de lotul național al Ilaliei.

Potrivit presei din peninsulă, românul suferea de o boală care nu-i permitea să se vaccineze împotriva Sars - CoV -2.

Vestea decesului său a venit de la Federația Italiană de Înot. ”Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”, se arată pe pagina de Facebook a instituției. 

Un jurnalist român stabilit în Italia a confirmat informația. ”Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban.

×
Subiecte în articol: deces COVID-19 roman diaspora campion inot
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close