Antena 3 CNN Externe Românca bătută la metroul din Roma a murit

Românca bătută la metroul din Roma a murit

Românca bătută la metroul din Roma a murit
Sursa foto: Foto: Observator
16 Oct 2010   •   11:02

Românca bătută la metroul din Roma a murit în vineri noapte. Doctorii italieni nu au mai putut să o salveze pe femeie după ce aceasta a intrat în moarte cerebrală. Bărbatul care a bătut-o pe româncă va fi acuzat de tentativă de omor şi riscă să fie închis pe viaţă.

Maricica Hăhăianu a intrat în comă ireversibilă după ce a fost lovită, vineri, de un tânăr italian. Cei doi avuseseră o dispută în faţa casei de bilete de la metroul din Roma. Starea femeii de 32 de ani s-a agravat cu fiecare zi, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Maricica Hăhăianu era asistentă şi venise să caute o viaţă mai bună în Italia, unde se află şi mai multe rude ale sale. Vestea decesului l-a lăsat fără grai pe soţul său. Fratele victimei a dat glas durerii resimţite de întreaga familie.

Maricica va fi înmormântată în România, unde o aşteaptă copilul său de numai 3 ani. Agresorul ei, Alessio Burtone este în arest la domiciliu, deşi a mai fost învinuit de fapte asemănătoare de două ori în ultimele 6 luni. Tânărul va fi acuzat de tentativă de omor şi riscă să-şi petreacă restul zilelor în închisoare.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, care a mers în vizită la spitalul unde se afla românca, spune că agresiunea nu a avut un caracter rasist.Toate ziarele şi televiziunile italiene vorbesc despre cazul româncei. Despre violenţă, despre reacţia poate prea slabă a justiţiei, dar mai ales despre indiferenţa multora din martorii incidentului.

Incidentul mortal, filmat de camerele de supraveghere




×
Subiecte în articol: roma batuta romanca metrou femeie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close