Antena 3 CNN Externe Românii fac cozi kilometrice pentru a-și petrece vacanțele în Grecia

Românii fac cozi kilometrice pentru a-și petrece vacanțele în Grecia

Noi cozi de mașini s-au format la vama Kulata, granița dintre Bulgaria și Grecia, în preajma weekendului.

Românii fac cozi kilometrice pentru a-și petrece vacanțele în Grecia
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iun 2021   •   11:19

Turiștii fac coadă la intrarea în Grecia pentru a-și petrece weekendul în țara elenă.

Cozile de ieri se întindeau pe aproximativ 5 kilometri. În unele situații este deschis un singur ghișeu, iar turiștii sunt nevoiți să aștepte ore întregi.

Vinerea trecută, Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie pentru țara elenă, ținând cont de numărul mare de persoane care vizitează Grecia în această perioadă.

Ministerul de Externe le recomandă cetățenilor români care merg în vacanță să folosească toate punctele de frontieră și să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form).

Românii se îmbulzesc să ajungă în Grecia după ce destinația a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, în urma deciziei de săptămâna trecută a CNSU.

Pentru a intra în Grecia sunt acceptate acum și testele rapide antigen, iar copiii sub 12 ani nu au nevoie nici măcar de test.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

×
Subiecte în articol: Grecia Ministerul de Externe
Parteneri
x close