Antena 3 CNN Externe Români arestați în Franța, după ce au spart zeci de magazine cu materiale de construcții. Au furat drujbe de peste 140.000 de euro

Români arestați în Franța, după ce au spart zeci de magazine cu materiale de construcții. Au furat drujbe de peste 140.000 de euro

Patru români au fost arestați în Franța după ce au spart mai multe magazine de materiale de construcții și au furat drujbe în valoare de peste 140.000 de euro, pe care le-au trimis ulterior în România.

Români arestați în Franța, după ce au spart zeci de magazine cu materiale de construcții. Au furat drujbe de peste 140.000 de euro
Sursa foto: Getty Images I MarioGuti
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   11:20

Patru tineri români, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, au fost prinși luni dimineață de către BRI (Brigade de Recherche et d'Intervention) după o serie de 13 spargeri confirmate la magazine de materiale de construcții din regiunea Dordogne.

Autoritățile suspectează că furturile ar putea fi mult mai numeroase.

Ancheta a durat o lună și jumătate, în timpul căreia polițiștii au monitorizat un grup de muncitori agricoli, care locuiau într-o casă modestă din Ruch, un mic sat situat în apropierea orașului Bergerac.

Modul de acțiune ar românilor

Foloseau un Citroën Picasso vechi pentru a sparge ușa din spate a magazinului, condus de unul dintre membrii bandei. Mașina prezenta semne de deteriorare și urme de vopsea de la magazinele sparte.

Principala țintă erau drujbele, în special cele de marcă Stihl, recunoscute pentru calitatea lor superioară și ușurința de revânzare.

Hoții acționau rapid și precis, reușind să fure între 20 și 30 de drujbe în doar câteva minute

După comiterea furturilor, drujbele erau expediate în România pentru a fi revândute. Se presupune că hoții aveau complici în țară, care se ocupau de comercializarea mărfurilor furate, potrivit Știri Diaspora.

Prejudiciul total se estimează la peste 140.000 de euro, din peste 300 de drujbe furate, conform publicației franceze Francebleu.

În plus față de cei patru hoți, au fost arestați și părinții unuia dintre ei, suspectați că ar fi cumpărat bunuri furate.

Aceștia locuiau împreună cu fiul lor și pare că erau conștienți de activitățile ilegale ale acestuia.

Hoții acționau în mai multe localități, inclusiv Bergerac, Agen, Saint-Médard-de-Mussidan, Feytiat, Chancelade, La Roche Chalais, Puymoyen, Saint-André-de-Cubzac, Montigna și Brive.

Bandă a fost identificată după un furt la Lajarthe Motoculture, la sud de Bergerac, unde au fost surprinși de camerele de supraveghere.

Polițiștii au descoperit că hoții utilizau cagule și mănuși pentru a-și ascunde identitatea și se asigurau să nu lase urme în urma lor.

Drujbele furate erau trimise în România cu autobuzele de pasageri, fiind ascunse în cală

Polițiștii presupun că hoții aveau un sistem bine pus la punct pentru a transporta mărfurile furate înapoi în România.

Unul dintre furturile comise de bandă a avut loc la un magazin de motociclete din Feytiat, unde au furat 25 de drujbe Stihl în doar 7 minute, evaluându-se la peste 10.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Franta hoti romani
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close