Antena 3 CNN Externe România expulzează 10 persoane din cadrul Ambasadei Rusiei, după dezvăluirea masacrelor de la Bucha

România expulzează 10 persoane din cadrul Ambasadei Rusiei, după dezvăluirea masacrelor de la Bucha

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti au fost declarate persona non grata.

România expulzează 10 persoane din cadrul Ambasadei Rusiei, după dezvăluirea masacrelor de la Bucha
Sursa foto: Mediafax
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   19:34

Potrivit sursei citate, decizia este motivată de faptul că activitățile şi acțiunile persoanelor respective contravin prevederilor Convenției de la Viena (1961) privind relațiile diplomatice.

Odată ce au fost declarați persona non grata, membrii personalului ambasadei trebuie să părăsească teritoriul țării unde funcționează reprezentanța diplomatică.

MAE menționează că decizia a fost comunicată părții ruse, marți, cu prilejul convocării ambasadorului Federației Ruse la București, Valerii Kuzmin, la sediul Ministerului de Externe, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucha și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, arată sursa citată.

Italia, Spania și Suedia au anunțat la rândul lor, marți, că expulzează diplomați ruși.
 

×
Subiecte în articol: România ambasada rusiei Bucha
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close