Antena 3 CNN Externe România închide uşa deşeurilor din Napoli

România închide uşa deşeurilor din Napoli

România închide uşa deşeurilor din Napoli
29 Mai 2007   •   14:48
Presa italiană - Delegaţia guvernului italian va veni joi să convingă autorităţile române să primească pe teritoriul ţării deşeurile din Napoli. Presa italiană a comentat pe larg subiectul. Majoritatea ziarelor din Peninsulă susţin la unison că România va refuza propunere oficialilor de la Roma. România închide uşa deşeurilor din Napoli, anunţă ziarele italiene.

Ziarul ?IL Giornale? îl citează pe ministrul român al mediului, care a spus că nu avem capacitatea de a colecta deşeurile noastre, nicidecum pe ale altora. Şi ?Corriere de la Sera? titrează că România nu vrea gunoaiele din Napoli şi spune că, foarte posibil, deşeurile menajere vor rămâne pe loc.

?La Republica? informează despre apropiata vizită în România a delegaţiei oficialilor de la Roma. Ziarul precizează în schimb că ţara noastră are dreptul, până în 2015 să refuze depozitarea pe teritoriul său a deşeurilor provenite din alte ţări ale Uniunii Europene. Refuzul Bucureştiului a fost comentat şi de televiziunea naţională italiană RAI, care a prezentat reportaje despre gunoaiele din Napoli în jurnalele sale.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close