Antena 3 CNN Externe România riscă un proces cu UE pentru duty-free

România riscă un proces cu UE pentru duty-free

România riscă un proces cu UE pentru duty-free
30 Apr 2007   •   11:12

Statul român riscă un proces cu autorităţile europene, dacă Parlamentul de la Bucureşti va reintroduce comercializarea mărfurilor în regim duty-free şi duty-paid, scriu jurnaliştii de la ?Gândul?. Activitatea magazinelor de acest tip a fost întreruptă după ce România a devenit membru al Uniunii Europene la începutul acestui an.

La jumătatea lunii aprilie a acestui an, preşedintele Traian Băsescu a înaintat Senatului o cerere de reexaminare a ordonanţei de urgenţă referitoare la limitarea comercializării mărfurilor în regim duty-free şi duty-paid. Legea de respingere a ordonanţei, aprobată de Parlament, presupune menţinerea comercializării mărfurilor în regim duty-free pe teritoriul României, contravenind astfel legislaţiei europene.

Cererea de reexaminare înaintată de Traian Băsescu urmează să fie discutată la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz, scriu jurnaliştii de la ?Gândul?. Întrebat dacă România riscă un proces la Curtea Europeană de Justiţie în cazul în care cererea va fi respinsă de Parlament, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a admis că există această posibilitate.

Conform jurnaliştilor de la ?Gândul?, acesta a mai spus că guvernul îşi va asuma decizia Parlamentului, oricare ar fi aceasta. Ministrul a mai declarat că executivul are datoria să explice Parlamentului care ar putea fi consecinţele, dar că decizia finală aparţine doar acestuia din urmă.

Antena 3

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close