Antena 3 CNN Externe "România se confruntă cu o criză democratică"

"România se confruntă cu o criză democratică"

"România se confruntă cu o criză democratică"
31 Ian 2007   •   22:58

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, încă o dată, că acordă României tot sprijinul său. Declaraţia a fost făcută la conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele Băsescu. Şeful statului se află pentru prima dată la Bruxelles ca membru cu drepturi depline şi nu ca vizitator. Discuţiile dintre Traian Băsescu şi Jose Manuel Barroso s-au concentrat asupra rolului pe care România îl are în calitate de membru al Uniunii. ?Am vorbit în special despre necesitatea ca România să continue calea reformelor şi, de asemenea, să-şi îmbunătăţească substanţial capacitatea de absorbţie a fondurilor comunitare pentru a putea beneficia de sprijinul financiar al Uniunii Europene. E un sprijin financiar foarte important. Uniunea Europeană va da României 32 de miliarde de euro în următorii ani, dar, mai important decât această sumă este calitatea investiţiilor?, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Traian Băsescu a vorbit despre faptul că România sprijină procesul de adoptare a Constituţiei Europene, dar şi despre proiectul energetic al Uniunii Europene, două din principalele obiective ale preşedinţiei germane.

''În ceea ce priveşte criza politică democratică din România, cum v-am spus nu fac niciun comentariu, tot ce pot să vă spun este că România nu e singura ţară, sunt multe ţări în care au loc dezbateri politice democratice transparente. În ceea ce priveşte raportul între Comisia Europeană şi autorităţile române, pot să vă spun că este vorba de raporturi normale şi nu există niciun resentiment. Preşedintele m-a informat despre progresele României în acest sens şi sper că agenda va fi respectată. În dialogul nostru din timpul negocierilor de aderare a României, preşedintele m-a asigurat că totul va decurge într-un mod pozitiv în ceea ce priveşte agenda'', a afirmat Jose Manuel Barroso.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a adăugat că nu vrea să facă niciun comentariu despre situaţia internă a României. ''Să fiu sincer, avem parte de o viaţă politică activă şi democratică în multe state membre'', a precizat Barroso.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close