Antena 3 Externe Românii află vineri ce state UE menţin restricţiile pe piaţa muncii

Românii află vineri ce state UE menţin restricţiile pe piaţa muncii

de M.Z.    |    04 Ian 2012   •   11:32
Românii află vineri ce state UE menţin restricţiile pe piaţa muncii
Sursa foto: Foto: dinorasulmeu.ro

Românii şi bulgarii vor afla vineri care state membre ale Uniunii Europene îşi vor păstra restricţiile pe piaţa muncii, a anunţat Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

Marea Britanie, Franţa, Malta, Olanda şi Luxemburg au confirmat deja că îşi vor păstra restricţiile pentru următorii doi ani, până în ianuarie 2014.

De asemenea, pe 17 decembrie, şi Irlanda a decis să prelungească aplicarea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii.


Germania şi-a deschis parţial piaţa muncii, în timp ce Italia a devenit prima ţară care a ridicat aceste restricţii pentru cetăţenii noilor state membre, la sfârşitul lui 2011.

Pe 9 noiembrie, Islanda a anunţat va liberaliza total piaţa muncii pentru cetăţenii români, începând cu 1 ianuarie 2012.

Şi Belgia a anunţat, pe 5 decembrie, că ar putea elimina restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, din 2012.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European şi-a reînnoit apelul de deschidere a pieţei muncii pentru români şi bulgari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close