Antena 3 CNN Externe Românii sunt cei mai stresaţi europeni

Românii sunt cei mai stresaţi europeni


Românii sunt cei mai stresaţi europeni
31 Ian 2007   •   21:17

Un sondaj realizat în 15 state europene, printre care şi ţara noastră, arată că stresul face ravagii printre români. Cel mai mult, pe români îi dor dinţii, capul şi suferă cu prostata. Ei ţin cure de slăbire şi încearcă să se lase de fumat. Pentru informare aplează la medici şi la presă şi nu prea cred în sfaturile rudelor. Când sunt puşi să-şi evalueze starea de sănătate, doar 54 la sută dintre români spun că se simt bine sau excelent. Media europenă este mai mare, de 62 la sută. Cei mai sănătoşi sunt francezii, belgienii şi spaniolii.

Studiul Reader's Digest arată că bărbaţii din România sunt ipohondrii. Dacă nemţii iau vitamine pentru a-şi ameliora starea de sănătate, românii se lasă de fumat. Când au fost intrebaţi ce fac pentru a se simţi mai bine, 24 la sută dintre români au declarat că renunţă la fumat. În schimb, 54 la sută dintre olandezi se apucă de sport, iar 49 la sută dintre finlandezii schimbă regimul alimentar.

Conform sondajului, românii sunt europenii care se plâng cel mai tare de durerile de spate şi de cele musculare, de durerile de dinţi, de artrită şi reumatism. Polonezii suferă de dureri în gât, portughezii de migrene, iar finlandezii de alergii. Studiul a fost realizat anul trecut de Reader's Digest, pe un eşantion de 25.376 de repondenţi din 15 ţări.

Observator

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close