Antena 3 CNN Externe Românul care a dat foc Bibliei la Vatican, internat la sanatoriu

Românul care a dat foc Bibliei la Vatican, internat la sanatoriu

Românul care a dat foc Bibliei la Vatican, internat la sanatoriu
Sursa foto: Foto: guardian.co.uk
24 Oct 2011   •   20:53

Românul care a dat foc Bibliei, la Vatican, în timpul slujbei oficiate de papă, a ajuns la un spital de boli psihice din Italia. Iulian Jugărean a fost protagonistul mai multor incidente, atât în România, cât şi în străinătate. Acum însă, s-a terminat. Italienii vor să-i taie pofta de proteste şi nu au de gând să-l elibereze curând.

În timp ce papa oficia slujba în faţa mulţimii uriaşe, românul s-a strecurat şi, fără ca forţele de securitate să-l observe, a escaladat balustrada terasei clădirii de lângă basilica Sfântul Petru. Mii de oameni care-l ascultau pe papă au întors privirile şi au privit şocaţi cum Iulian Jugărean dă foc unei biblii.

Câţiva agenţi de securitate şi chiar un cardinal au venit să discute cu românul. L-au convins să revină pe "teren sigur". Bărbatul a fost luat în primire de jandarmi. El le-a explicat că a vrut să atragă atenţia asupra pericolului terorismului.

Românul e, de altfel, cunoscut pentru stilul său controversat de a protesta. În urmă cu 2 ani, Jugărean a intrat în greva foamei, la Piteşti, cerând eliberarea patronului echipei FC Argeş, Cornel Penescu. S-a remarcat însă cu acţiuni neortodoxe şi la Bucureşti, dar şi la Bruxelles.

 
biblia

×
Subiecte în articol: Biblia Vatican
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close