Antena 3 CNN Externe Royal & Sarkozy - confruntare decisivă

Royal & Sarkozy - confruntare decisivă

Royal & Sarkozy - confruntare decisivă
03 Mai 2007   •   08:12

Milioane de francezi au urmărit, miercuri seară, prima şi singura dezbatere televizată dintre finaliştii alegerilor prezidenţiale, Segolene Royal şi Nicolas Sarkozy. Confruntarea a fost tensionată şi pe alocuri foarte aprigă. La final, ambele tabere au revendicat victoria, dar comentatorii neutri consideră că nu a existat un învingător clar. Candidata socialistă a fost de la început foarte combativă, în încercarea de a răsturna situaţia evidenţiată de sondaje, care l-au situat permanent în frunte pe adversarul său. Segolene Royal a atacat în mod deosebit bilanţul lui Sarkozy ca ministru de interne într-o perioadă în care delicvenţa şi nesiguranţa au sporit.

În replică, Sarkozy a denunţat programul economic al socialiştilor şi, mai ales, săptămâna de 35 de ore de muncă, pe care a catalogat-o drept o ?catastrofă generalizată pentru economie?. Momentul cel mai fierbinte a fost provocat de un subiect neaşteptat - situaţia copiilor handicapaţi. Dezbaterea a durat mai bine de două ore şi jumătate.

Segolene Royal a mers apoi la un restaurant parizian unde o aşteptau mai mulţi simpatizanţi şi unul dintre fiii săi. Deloc surprinzător, socialiştii au apreciat că reprezentanta lor a fost ?plină de dinamism? în timp ce Sarkozy ?s-a situat în defensivă şi nu a stăpânit problemele?.

De cealaltă parte, simpatizanţii lui Sarkozy au susţinut că acesta a fost ?calm şi precis, inspirând încredere? în timp ce Segolene Royal ?s-a pierdut în generalităţi?. Un analist independent foarte apreciat în Franţa consideră că ambii candidaţi şi-au atins scopul: doamna Royal nu a părut ?incompetentă? iar Sarkozy a reuşit... să nu se enerveze.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close