Antena 3 CNN Externe Rugăciunea, interzisă pe străzile din Paris. Ministrul de Interne: "Străzile sunt pentru şofat, nu pentru rugat"

Rugăciunea, interzisă pe străzile din Paris. Ministrul de Interne: "Străzile sunt pentru şofat, nu pentru rugat"

Rugăciunea, interzisă pe străzile din Paris. Ministrul de Interne: "Străzile sunt pentru şofat, nu pentru rugat"
Sursa foto: Foto: amren.com
17 Sep 2011   •   14:24
Legea care interzice rugăciunile pe străzile din Paris a intrat în vigoare de vineri. Ministrul de Interne francez, Claude Gueant, promite că noua legislaţie va fi aplicată cu stricteţe, conform publicaţiei Telegraph.

Oficialul a adăugat că legislaţia ar putea fi extinsă şi în restul Franţei, în special în Nisa şi Marsilia, unde "problema persistă”.

Mai mult, Gueant a arătat că poliţia va folosi şi forţa dacă musulmanii, dar şi credincioşii ce aparţin altor religii, vor încălca legea menită să păstreze seculare spaţiile publice din capitala franceză.

"Vigilenţa mea va fi neabătută pentru ca legea să fie aplicată. Rugăciunile în stradă nu sunt demne pentru practicile religioase şi încalcă principiile secularismului”, a declarat oficialul într-un interviu pentru Le Figaro.

Ministrul a promis, în urma unui scandal de proporţii din 2010, că va interzice "în câteva luni” rugăciunile pe străzi la nivel naţional, spunând că "străzile sunt pentru şofat, nu pentru rugat”.

Problema rugăciunilor publice a fost limitată la două străzi din districtul Goutte d'Or, în arondismentul 19 din Paris, unde „mai mult de o mie” de persoane blochează şoseaua în fiecare vineri, pentru rugăciuni.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close