Antena 3 CNN Externe Rușii au ucis un copil de 13 ani într-un bombardament la Harkov. Replica Ucrainei: un pod strategic în Herson

Rușii au ucis un copil de 13 ani într-un bombardament la Harkov. Replica Ucrainei: un pod strategic în Herson

Un copil de 13 ani a fost ucis într-un bombardament efectuat miercuri dimineață de forțele ruse la Harkov.

Rușii au ucis un copil de 13 ani într-un bombardament la Harkov. Replica Ucrainei: un pod strategic în Herson
Sursa foto: Twitter @znik700
de Adrian Iclozan    |    20 Iul 2022   •   11:29

Alte două persoane au fost, de asemenea, ucise de tirurile rusești, potrivit unui bilanț preliminar anunțat de Oleg Sinegubov, șeful administrației militare regionale, citat de CNN.

"Din păcate, un copil de 13 ani, un bărbat și o femeie au fost uciși în urma bombardamentelor efectuate în această dimineață de trupele de ocupație asupra districtului Saltivski din Harkov", a precizat el.

El a mai menționat că o altă persoană - o femeie de 72 de ani - a fost rănită și a avertizat populația din oraș să nu iasă din adăposturi fără ca acest lucru să fie necesar. 

În sudul Ucrainei, la Nikopol, atacurile trupelor Moscovei au ucis două persoane într-o zonă rezidențială. Alte nouă persoane, inclusiv patru copii, au fost rănite, potrivit celor declarate de Serghei Bratciuk, reprezentantul administrației militare din Odesa.

Ucrainenii au bombardat un pod în regiunea Herson

Un pod situat în regiunea sudică Herson, aflată în mare parte sub controlul armatei ruse, a fost bombardat două zile la rând de armata ucraineană, a transmis agenția rusă TASS.

Kiril Stremusov, adjunctul șefului administrației impuse de Moscova în Herson, a indicat că "8 sau 9 rachete au lovit podul Antonovski", miercuri.

Conform sursei citate, acest element de infrastructură a fost foarte grav avariat (foto galerie) dar nu există risc de prăbușire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, podul este o vulnerabilitate esențială pentru forțele ruse, fiind unul dintre cele două puncte de trecere peste Nipru pe care Moscova le utilizează pentru aprovizionarea trupelor sale în teritoriile ocupate la vest de acest curs de apă.

"Această zonă include orașul Herson, care este important din punct de vedere politic și simbolic pentru Rusia. Cursul inferior al Niprului reprezintă o barieră naturală, calea navigabilă având de obicei o lățime de aproximativ 1000 m. Controlul trecerilor peste Nipru va fi, probabil, un factor cheie în rezultatul luptelor din regiune", a estimat instituția citată.

×
Subiecte în articol: Herson Harkov pod Antonovski
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close