Antena 3 CNN Externe Rusia a ratificat acordul privind imigranţii

Rusia a ratificat acordul privind imigranţii

Rusia a ratificat acordul privind imigranţii
14 Feb 2007   •   17:32

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului federal rus, a aprobat miercuri, în unanimitate, acordul ruso-european de simplificare a procedurilor de acordare a vizelor pentru cetăţenii ruşi şi cei ai Uniunii Europene şi cel de readmisie reciprocă a imigranţilor ilegali. Adoptarea acestor texte "va confirma rolul-cheie al Rusiei în lupta internaţională cu migraţia ilegală şi va crea condiţii suplimentare pentru un dialog eficient cu Uniunea Europeană pentru trecerea la un regim fără vize", a declarat Ministrul Adjunct de Externe, Andrei Denisov.

Potrivit Agenţiei Rompres, noul regim de vize impune un termen de maximum 10 zile (se poate prelungi la 30 de zile pentru cazurile care necesită un examen aprofundat) pentru a decide eliberarea sau nu a unei vize pe o durată scurtă de timp şi simplificã procedura de intrări multiple pentru diplomaţi, jurnalişti, oameni de afaceri sau studenţi. De asemenea, costul vizei este redus.

Textul obligă Moscova să-şi repatrieze cetăţenii ruşi care se găsesc ilegal pe teritoriul Uniunii Europene, cu excepţia Danemarcei. Rusia trebuie să-i admită pe cetăţenii unor terţe ţări dacă aceştia au intrat în spaţiul Uniunii de pe teritoriul său.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea!
x close